Întâlnire Iohannis - Elmar Brock. Ponta: Nu știu dacă vrea amprentarea românilor
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta crede că liberalul Klaus Iohannis a greșit când a ales să se întâlnească cu eurodeputatul german Elmar Brok, deoarece el este cel care a propus amprentarea imigranților români.

"Dl Brok știu că este unul dintre liderii PPE care și în 2012 și după aceea s-a exprimat extrem de dur la adresa României și a românilor, domnia sa a fost și cel care a avut ideea aceea cu amprentarea, la care bine că a renunțat. Eu nu știu dacă dl Iohannis este de acord ca românii să fie amprentați sau dacă este de acord cu faptul că în România s-a dat o lovitură de stat în 2012, că asta spunea dl Brok. Și vreau să știu dacă dl Iohannis spune că s-a dat o lovitură de stat în 2012. În general, dl Iohannis nu prea știe ce se întâmplă pe plan european, nu-i cunoaște pe liderii europeni, iar acești lideri PPE au fost aduși de PNL și dânsul necunoscând PPE-ul, PDL-ul, face gafe. Nu cred că e bine să anunți că ești prieten cu cel care zicea să fie amprentați românii", a declarat, sâmbătă, Ponta, care se află în Italia împreună cu mai mulți lideri PSD.

Elmar Brok, președintele Comisiei de Politică Externă a Parlamentul European, a declarat, vineri, la capătul unei întâlniri cu liberalul Klaus Iohannis, că PPE îl susține de la Bruxelles pe candidatul ACL.

"Este o bucurie să fiu la Si­biu şi să fiu oaspetele dom­nului Iohannis, pe care mi-l imaginez foarte uşor ca pre­şedinte al României. Pot să vă confirm că se bucură de un sprijin foarte larg în cadrul Partidului Popular European, în interiorul grupului PPE din cadrul Parlamentului Euro­pean", a spus Elmar Brok, într-o conferinţă de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel