Întâlnire de lucru la MApN. A fost analizat stadiul activității de fotogrammetrie planificate pentru 2024
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Facebook @ANgel Tîlvar
FOTO: Facebook @ANgel Tîlvar
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Economiei, Radu Oprea, și ministrul Agriculturii au analizat stadiul activității de fotogrammetrie care a fost planificată pentru acest an.

Sediul Ministerului Apărări Naționale a găzduit, luni, o întâlnire de lucru la care au participat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, ministru Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, și ministru Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Ionuț Barbu, iar scopul acestei întâlniri a fost acela de a analiza stadiul activității de fotogrammetrie.

”Am avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan Radu Oprea, și cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Ionuț Barbu.

În cadrul întâlnirii, care a avut loc la sediul MApN, am analizat stadiul îndeplinirii activităților de fotogrammetrie planificate pentru anul 2024 de Forțele Aeriene Române, în sprijinul Ministerului Agriculturii.

De asemenea, am analizat opțiunile de impulsionare a acestor activități, pentru perioada rămasă din acest an, prin implicarea structurilor competente din cele trei ministere”, a transmis ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, pe pagina sa de Facebook.

Ce este fotogrammetria

Fotogrammetria are ca principal scop determinarea formei și dimensiunilor plane sau spațiale cu ajutorul fotografiilor. Fotogrammetria este știința și tehnica ce se ocup de obținerea fotografiilor central perspective asupra obiectelor de măsurat și extragerea de pe acestea a proiecțiilor ortogonale. 

Această tehnologie a fost dezvoltată inițial pentru aplicații militare, dar a fost adaptată și utilizată în diverse domenii, inclusiv topografie, cartografie, arheologie, construcții și multe altele.

În ceea ce privește aplicațiile sale în studiile topografice, fotogrammetria a revoluționat modul în care sunt efectuate măsurătorile și topografiile, datorită preciziei și acurateței sale.

Această tehnologie permite colectarea de date cu precizie ridicată și crearea de modele tridimensionale (3D) ale terenurilor și obiectelor, oferind astfel o perspectivă mai clară și detaliată asupra caracteristicilor topografice ale unui teren, potrivit RoExpertCad.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel