Întâlnire de lucru, la Guvern, pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 03 dec 2021 / 07:35
WhatsApp
Întâlnire de lucru, la Guvern, pe tema preţului gigacaloriei şi a preluării ELCEN / Foto: Gov.ro
Costul termoficării, dar şi intenţia Primăriei Capitalei de a prelua ELCEN se numără printre subiectele care vor fi abordate, vineri, la întâlnirea de lucru anunţată la Palatul Victoria.

La întâlnire va fi prezent şi premierul Nicolae Ciucă, conform unor surse din cadrul Municipalității citate de Agerpres.

Potrivit Biroului de presă al Executivului, la discuţii vor mai participa ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Energiei, Virgil-Daniel Popescu, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, primarul Constanţei, Vergil Chiţac.

Ce spunea Nicușor Dan, pe 27 noiembrie

Pe 27 noiembrie, Nicuşor Dan afirma că urmează să aibă o întâlnire la nivel de miniştri - Finanţe, Dezvoltare, Energie - pe tema preluării ELCEN de către Primăria Generală, declarându-se optimist că părţile implicate vor ajunge la o soluţie pe acest subiect.

'O aşteptare de 15 ani'

'O să fie întâlnire săptămâna viitoare (...) la care o să fie ministrul Finanţelor, ministrul Dezvoltării şi ministrul Energiei, pentru a vedea care este soluţia. Eu sunt optimist că o să ajungem la o soluţie, pentru că este o aşteptare de 15 ani, ca sistemul de producţie, cu cel de transport şi distribuţie să fie unificate', a declarat Nicuşor Dan, la finalul întâlnirii pe care a avut-o la Guvern cu premierul Nicolae Ciucă.

G Ad:

'E de dorit un efort comun'

De asemenea, primarul general arăta, într-o postare pe Facebook, că urgenţa Bucureştiului e legată de costul termoficării, în condiţiile în care au crescut preţurile în sectorul energetic şi 'e de dorit un efort comun' al Primăriei, Guvernului şi cetăţenilor pentru a acoperi aceste creşteri.

'Cu privire la subvenţia pentru termoficare, vom avea un răspuns în urma unei analize care se face atât pentru Bucureşti, cât şi pentru celelalte municipii care au cerut sprijin guvernamental. E o chestiune foarte importantă pentru Capitală - chiar critică, începând cu luna ianuarie. Şi, spun din nou, nu e problema singulară a Bucureştiului, ci e o problemă pe care o au şi celelalte mari municipii din România. Avem nevoie în continuare de sprijin guvernamental pentru a menţine echilibrul financiar al Primăriei, pentru a reuşi să plătim lucrările curente, tranşele la vechile datorii reeşalonate şi pentru a face faţă creşterilor de preţuri', preciza edilul general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro