Data publicării:

Institutul de Sănătate Italian: Nevaccinații au de 16 ori mai multe șanse să moară decât persoanele vaccinate

Autor: Dan Carp | Categorie: Stiri
WhatsApp
Datele publicate de Institutul Superior de Sănătate Italian arată riscurile la care se expun persoanele care nu se vaccinează: potrivit datelor, un nevaccinat are de 16 ori șanse mai mari să decedeze decât o personă imunizată. 

Institutul Superior de Sănătate din Italia a publicat noul său raport extins săptămânal astăzi, sâmbătă 11 decembrie. Documentul conține date oficiale extrem de importante privind evoluția pandemiei și protecția oferită de vaccinurile împotriva Covid.

Potrivit raportului ISS, situația epidemiologică actuală, la nivel european, este caracterizată prin niveluri de incidență ridicate și în creștere rapidă, în timp ce rata mortalității continuă să crească încet. Deși țările cu cea mai scăzută rată de vaccinare sunt cel mai grav afectate, există dovezi de îngrijorare crescută chiar și în țările cu acoperire de vaccinare mai mare: varianta Omicron este detectată într-un număr tot mai mare de țări din UE, dintre care unele raportează acum transmitere comunitară. 

În ceea ce privește Italia, „în ultimele trei săptămâni” s-a înregistrat o „creștere a incidenței săptămânale la toate grupele de vârstă”, dar „din a doua zece zile ale lunii octombrie se înregistrează o creștere a incidenței în intervalele de vârstă 0 -19 și 10-19, care în ultima săptămână a atins valori de peste 250 de cazuri la 100 de mii de locuitori pentru intervalul 0-9 ani”. În detaliu, „la grupa de vârstă 6-11 ani se înregistrează o creștere mai mare a incidenței față de restul populației de vârstă școlară, cu o creștere în ultimele două săptămâni”.

Cele mai importante date din raport 

 

Italia a fost o țară greu încercată de Covid, fiind țara de la care a pornit transmiterea virusului în întreaga Europă. Astfel, datele din Italia sunt extrem de importante.

Așadar, conform raportului Institutului Superior de Sănățate, trebuie remarcate două aspecte importante: pe de o parte, eficacitatea în prevenirea celor mai severe cazuri de boală rămâne ridicată: este de 93% pentru cei care au fost vaccinați acum mai puțin de cinci luni și scade la 84% pentru cei care au făcut vaccinul acum mai mult de cinci luni. 

În același raport, citim că riscul de deces al unui nevaccinat este de 16,6 ori mai mare decât al unui vaccinat cu a treia doză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel