Institutul Cantacuzino a trecut la Ministerul Apărării Naționale
Autor: Ema Apostu | Publicat pe: 22 sep 2017, 10:42
WhatsApp
Guvernul a aprobat, joi, prin ordonanță de urgență, trecerea Institutului Cantacuzino în subordinea Ministerului Apărării Naționale.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Institutul Național de Cercetare Medico-Militară 'Cantacuzino' va fi înființat prin trecerea Institutului Național de Cercetare "Cantacuzino" din subordinea Ministerului Sănătății în subordinea Ministerului Apărării Naționale, cu patrimoniul și personalul aferent.

Executivul își propune astfel să revitalizeze și să dezvolte activitatea institutului, ca producător național de vaccinuri și alte produse biologice de uz uman, cu rol strategic în asigurarea independenței României în domeniul producției de vaccinuri, menționează sursa citată.

Ordonanța prevede că, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare, se va aproba, prin hotărâre de guvern, organizarea și funcționarea Institutului National de Cercetare "Cantacuzino" (numit Institutul Cantacuzino), numărul maxim de posturi, precum și sursele de constituire a veniturilor proprii.

Finanțarea Institutului Cantacuzino se va realiza integral din venituri proprii și în completare din subvenții acordate de la bugetul de stat, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?