Instanțele, "copy - paste" pentru SALVAREA PNL la alegeri. Candidat DEMASCAT. Florea ACUZĂ: "DOVADA supremă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Daniel Florea a acuzat o fraudă în justiție cu privire la un candidat la alegerile locale din Capitală. 

"22.08.2020- Numele lui Băcanu Cristian Tudor, Secretar de Stat la Ministerul Justiției și candidat PNL-USR-PLUS la Primăria Sectorului 5 București, apare în 2 hotărâri judecătorești diferite, pronunțate de 2 judecători diferiți, de la 2 Judecătorii diferite, cu sedii diferite, cu termene în zile diferite și la ore diferite, cu contestatori diferiți.

Este dovada supremă a intervenției Ministrului adjunct al Justiției în favoarea candidaturii lui și a celorlalți membri PNL la Primăriile de Sector din București, intervenție care a determinat instanțele să-și invalideze propriile hotărâri judecătorești anterioare: aceeași speță, soluție total opusă în cazul sau și al colegilor săi de partid.

Vom sesiza CSM (Consiliul Superior la Magistraturii) și SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție) cu privire la acest abuz incalificabil", a scris Daniel Florea pe pagina de Facebook. 

Citește și: EXCLUSIV  Florea a aruncat BOMBA. Chirieac: E de Secția Specială, caz de FRAUDĂ masivă! Cele mai negre TEMERI se adeveresc

"Pe lege, Justiția putea sa scoată PNL din Capitală"

Potrivit luju.ro, pentru salvarea PNL la alegerile din București, instanțele ar fi dat copy - paste la dosare, iar președinta Secției a II-a civilă de la Judecătoria Sectorului 1, Laura Maria Draica, a produs o sentința trasă la indigo cu cea a judecătorilor de la JS5 și JS3. Că printr-un miracol, sentința de respingere a contestațiilor PSD Sector 1 împotriva candidaturilor PNL cuprinde aceleași cuvinte "logice și firești" din soluțiile colegilor de la alte instanțe, date în zile și dosare diferite. Argumentele instanței contrazic însăși legea.

Astfel, zilele trecute s-a dezvăluit indolența trecută cu vederea de judecătorii de la Judecătoria Sectorului 5 și Tribunalul București, care au admis în continuare candidatura la funcția de primar al Sectorului 5 a secretarului de stat în Ministerul Justiției Cristian Băcanu, deși legea 115/2015 prevede la art. 47 alin. 1 și 2 obligativitatea semnării propunerii de candidatura atât de către președintele Filialei Sector 5 cât și de președintele PNL București și deși această ultima semnătură lipsea din dosarul lui Băcanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel