Data publicării:

Instagram va fi interzis din 14 martie 2022, în Rusia

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Instagram își găsește sfârșitul în Rusia în data de 14 martie 2022, anunță guvernul.

La o săptămână după ce a interzis Facebook, Rusia vrea să interzică și Instagram, anunță agenția de telecomunicații a țării, Roskomnadzor. Potrivit The Verge, în timp ce închiderea Facebook în Rusia a fost atribuită pe seama „discriminării împotriva mediei rusești”, în cazul Instagram este citat un alt motiv.

Guvernul rusesc susține că decizia de a interzice Instagram vine după ce compania mamă, Meta, i-a instruit pe moderatori să permită postări care fac apel la violență împotriva soldaților ruși dacă aceștia sunt originari din anumite țări, printre care și Ucraina.

Cum comentează decizia șeful platformei de socializare, Adam Mosseri

 

Șeful Instagram, Adam Mosseri, a transmis printr-un mesaj pe Twitter că „decizia va separa 80 de milioane de ruși unul de celălalt, dar și de restul lumii, fiindcă 80% dintre conturile rusești urmăresc cel puțin un cont de Instagram din afara țării”. „Acest lucru este profund greșit”, a mai comentat Mosseri.

„Din moment ce durează ceva timp ca utilizatori Instagram să-și transfere materialele foto și video pe alte rețele de socializare și să-și notifice contactele și abonații, Roskomnadzor a decis să  completeze procedura la 00:00 în data de 14 martie, permițând încă 48 de ore de tranziție”, au transmis oficialii ruși.

Nu se menționează numărul impresionant de ruși care au protestat împotriva invaziei

 

Decizia nu menționează faptul că oligarhii ruși au folosit platforma deținută de Meta, compania mamă a Facebook, pentru a se exprima împotriva invaziei Ucrainei. În unele cazuri, până și copiii și apropiații miliardarilor ruși au protestat împotriva deciziei lui Vladimir Putin. Printre ei se numără Sofia Abramovici, fiica lui Roman Abramovici, care ar fi postat: „Cea mai mare și cea mai de succes minciună a propagandei de la Kremlin este că majoritatea rușilor sunt pro-Putin”.

Bancherul Oleg Tinkov, care la un moment dat a fost printre cei mai bogați ruși, este la rândul său împotriva acțiunilor Rusiei. Într-o postare în care condamnă invazia Ucrainei, acesta a conchis prin: „Suntem împotriva războiului!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel