Urmărește emisiunea live
Instagram criptează mesajele în Ucraina şi Rusia
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere
Atât ucrainenii, cât şi ruşii, pot acum să activeze o opţiune prin care mesajele directe trimise şi primite cu serviciul de chat din Instagram să fie criptate.

Atât ucrainenii cât şi ruşii pot acum să activeze o opţiune prin care mesajele directe trimise şi primite cu serviciul de chat din Instagram să fie criptate, transmite News.ro. Instagram anunţă că a lansat, special pentru Ucraina şi Rusia, o funcţie de criptare end-to-end (de la un capăt la celălalt al comunicării) prin care cetăţenii acestor ţări îşi pot securiza discuţiile purtate.Noua facilitate este opţională şi nu funcţionează în mod implicit – utilizatorii care doresc să folosească criptarea trebuie să activeze manual opţiunea corespunzătoare. Pentru a o face mai accesibilă, Instagram va afişa o notificare prin care cetăţenii ucraineni şi ruşi vor fi înştiinţaţi de existenţa criptării şi vor fi ghidaţi spre meniul din care se poate activa.

Ucrainienii rămân fideli Telegram 

Dintre toate aplicaţiile Meta care au funcţie de chat, Instagram era singura care nu oferea opţiuni de criptare E2E. Criptarea nu este, deocamdată, disponibilă decât în cele două ţări. Anunţul Instagram, deşi binevenit, pare mai mult un exerciţiu de imagine. Este cunoscut faptul că, de la începutul războiului, ucrainenii au preferat Telegram şi Signal pentru comunicare, prima dintre acestea (alături de Reddit şi Twitter) fiind şi una dintre cele mai bune surse de ştiri din Ucraina, prin intermediul canalelor pe care sunt postate informaţii şi filmări.

"Hello, Vladi, please no war!"

Cu ceva timp în urmă, înainte de declanşarea războiului, contul de Instagram al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, era asaltat de internauți din întreaga lume care-i cereau acestuia să nu înceapă invazia. Printre apelativele adresate liderului de la Kremlin se numără ”daddy”, ”baby” și ”Vladi”. Deși eforturile internauților sunt de apreciat, Putin și-a declarat anterior dezinteresul față de aplicația de social media. „Zilele mele de lucru sunt atât de aglomerate și se termină atât de târziu noaptea încât nu am chef de Instagram. Tot ce mă gândesc este să mă culc să dorm. În ceea ce mă privește, nu folosesc practic rețelele de socializare”, a spus el în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel