INSPIRAŢIA ZILEI: Într-o zi vei schimba lumea
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Pastila de inspiraţie / Foto: Pexels
Pastila de inspiraţie / Foto: Pexels
Ne propunem ca din când în când să venim în faţa dumneavoastră şi cu articole “de suflet” şi să îţi reamintim cine eşti, ce poţi şi cât de valoros eşti pentru cei din jur. Redactorii noştri s-au gândit să aducă cititorilor DCNews pastila de inspiraţie în fiecare săptămână, pentru a ajuta la o mai bună conştientizare de sine, dar şi la propagarea în online de mesaje cu conţinut motivaţional pentru cei care au nevoie de o încurajare.

Într-o zi vei ajunge exact acolo unde-ai fost cu gândul de atâtea ori! Într-o zi vei fi deasupra tuturor și vei privi către lume de-acolo de sus. Vei atinge culmi despre care doar ai citit în povești cu eroi. Într-o zi, îți vei scutura picioarele cu vădită desfătare peste toate câte sunt sub tine, vei zâmbi în sinea ta și te vei admira în secret pentru ambiția și sacrificiile care ți-au croit drum prin mulțime.

Într-o zi vei fi învingător

Va veni și una din acele dimineți când vei servi la pat mic-dejunul învingătorilor. Te vei surprinde întinzând untul succesului de azi pe pâinea încercărilor de ieri. Îți vei savura în tihnă porția de vis împlinit și-i vei lăsa și pe alții să ia parte la festin și să guste din izbânda ta. Știi și tu că într-o zi, oricât de îndepărtată ți-ar părea acum, vei pune piciorul în pragul casei la care ai visat din copilărie, cu ferestre mari și draperii din velur, cu balcon înspre soare și covoare de un roșu regal. Într-o zi, aceea va fi casa ta. Și tot ce vei găsi acolo va purta amprenta zilelor tale fără de odihnă și-a serilor târzii în care ai adormit cu capul pe birou, printre vrafuri de teze, schițe și dosare. Într-o zi vei culege rodul muncii pentru care ai refuzat invitațiile la bere ale prietenilor și ți-ai sacrificat weekend-urile și concediile.   

Într-o zi vei scrie legendă

Într-o zi îți vei întâlni sufletul pereche într-o stație de metrou sau poate la masa alăturată în cafeneaua de la colț. Într-o zi, nu foarte îndepărtată de cea de azi, vei cunoaște împlinirea în multele și neașteptatele ei forme. O zi de glorie în care vei fi scris o carte, o legendă, o istorie sau chiar destinul unui pui de om care să-ți poarte numele. Într-o zi vei avea ce culege. Tot ce-ai sădit în urma ta va deveni rod și bogăție pentru timpuri vitregite și te va îndestula pe tine și cei dragi ție.

Va veni o zi când culmile cele mai înalte vor ajunge sub tălpile tale iar zarea care odinioară îți părea întunecată se va însenina acum și va scăpăra nu foarte departe de creștetul tău. Și-atunci vei simți poate pentru prima dată acel sentiment intim de viață rostuită, sentiment pe care doar exploratorii de cauze nobile îl pot afla. Va fi ziua devenirii tale! Momentul desăvârșirii tale nu doar ca om dar și ca... om de succes. Ziua în care ți se vor lumina mințile și vei conștientiza că ai menire divină, că nu e imposibil să fii erou pentru cineva aflat în suferință. Într-o zi vei demonstra pământenilor de-aceeași soartă cu tine că ai de ce să fii mândru. Te vei privi în oglindă și vei vedea, dincolo de reflexie, un om drept, educat, cultivat și pregătit pentru necunoscut. Un învingător care nu-și trăiește viața din revanșe. Un recuperator al șanselor pierdute și-un vânător de vise, ales al vremurilor noi. Un caracter puternic cu veleități de războinic, un militant înrăit pentru sensurile bunului trai. Într-o zi vei fi deasupra lor. Vei purta medaliile tuturor bătăliilor care s-au dat în tine iar palmele primite care cândva ți-au bătătorit obrazul îţi vor fi răzbunate. Într-o zi vei fi cucerit lumea toată, de-a lungul și de-a latul, din limbă de cer până-n fir de iarbă.  Într-o zi îți vei împinge limitele și vei forța mâna destinului. Vei aduce miracol în viața ta și a celor care te-au ținut de mână. Căci toate câte ai gândit ți se vor adeveri și vor deveni parte din realitatea ta.

Într-o zi vei schimba lumea

Vei zgâlțâi axa pământului cu îndrăzneala ta și vei clătina întru dezmeticire zeci de destine din temelii. Vei fi poate a doua șansă a celor care n-au primit-o decât pe prima. Îți vei dezrobi apropiații din ghearele suferinței și vei lăsa amprente pe oriunde mergi. Într-o zi vei străluci. Vei aduna pe lângă tine invidioși cu păr zburlit și pumni încleștați a frustrare. Vei netezi drumuri și vei arde poduri în trecerea ta spre continentul luptelor drepte pe care doar eroii și le pot asuma.  Într-o zi vei da rost nou lumii. Vei reinstaura ordinea iar răilor și hainilor care le vei pregăti așternutul pentru somnul concordiei. Îi vei lăsa să doarmă mult, foarte mult și-i vei trezi... târziu spre niciodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel