Inspector fiscal anchetat de DNA, găsit mort
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inspector fiscal anchetat de DNA, găsit mort / Foto: Pixabay
Inspector fiscal anchetat de DNA, găsit mort / Foto: Pixabay
Un inspector fiscal anchetat de DNA a fost găsit fără suflare.

Un fost inspector fiscal vizat într-o anchetă DNA a fost găsit fără suflare. Acesta și-a pus capăt zilelor, transmite Realitatea Plus. Acuzat de luare de mită, bărbatul din Suceava s-ar fi spânzurat în locuința proprie. 

Bărbatul lucra la Direcția anti-fraudă fiscală din Suceava. Soția sa este cea care l-a găsit fără suflare în locuința sa din comuna Șerbăuși, județul Suceava. Unul dintre apropiații săi a declarat că bărbatul nu ar fi suportat presiunea legată de ancheta penală de care era vizat.

Totuși, nu s-au lămurit oficial cauzele care l-au putut împinge pe bărbat spre acest gest. Este așteptată și necropsia pentru a se stabili clar în ce condiții și-a pierdut viața bărbatul. Acesta era trimis în judecată pentru luare de mită, iar procurorii DNA acuzau un prejudiciu în acest dosar de peste 70.000 de lei. 

Primar trimis în judecată pentru fapte petrecute între 2011 și 2021. DNA îl acuză că a cerut mită pentru a-și îndeplini sarcinile

Procurorii DNA Timișoara l-au trimis în judecată pe primar, sub control judiciar. O altă persoană acuzată alături de primar și-a recunoscut vinovăția. Este vorba de Baba Păun, ”la data faptei primar al comunei Șopotu Nou, județul Caraș-Severin, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată.” după cum arată DNA. El, dar și o altă persoană, sunt acuzați că au cerut și au primit bani pentru a îndeplini atribuții care, în mod normal, le reveneau. 

”În perioada 2011 – iunie 2021, inculpatul Baba Păun, în calitate de primar, și o altă persoană, diriginte de șantier, ar fi pretins de la reprezentantul unei firme de construcții (martor în cauză), un procentaj de 5% din valoarea fiecărei facturi emise în cadrul unui contract finanțat din fonduri nerambursabile ce avea ca obiect “înființare sistem de alimentare cu apă potabilă în comuna Șopotu Nou, rețea de canalizare și stație de epurare în comuna Șopotu Nou, modernizare străzi și drumuri comunale în comuna Șopotu Nou, modernizare cămin cultural Stancilova, jud. Caraș – Severin”, încheiat în anul 2011 de Primărie cu societatea omului de afaceri.

Concret, în contextul menționat mai sus, cele două persoane ar fi primit, în mai multe tranșe, sume de bani și foloase necuvenite, după cum urmează:

- inculpatul Baba Păun - sumele de 15.500 euro și 25.000 lei,

- dirigintele de șantier – suma totală de 98.000 lei și materiale de construcții și obiecte sanitare în valoare totală de 59.864 lei.

Foloasele respective ar fi fost pretinse și primite de primar și de cealaltă persoană în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu, respectiv acceptarea la plată a documentelor emise de societatea martorului (situații de lucrări), recepția, plata lucrărilor executate, etc.", potrivit DNA. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel