Inspecția Muncii acuză CE Oltenia că ar fi șters urmele accidentului de la cariera Jilț. Budăi confirmă: Frapant pentru noi!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a confirmat un raport al ITM care spune că urmele de la locul accidentului de la cariera Jilț au fost alterate, modificate.

Inspecția Muncii arată că reprezentanții companiei de stat CE Oltenia ar fi șters urmele de pe drumul de lângă cariera Jilț, locul unde s-a răsturnat o mașină cu muncitori, ucigând trei oameni săptămâna trecută.

”Comisia de cercetare a constatat că SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a modificat starea de fapt a drumului pe care s-a deplasat mijlocul de transport implicat în eveniment, încălcându-se prevederile art.13 lit. p) din Legea nr. 319/2006 a securității și sănătății în muncă, cu modificărilre și completările ulterioare, fapt pentru care SOCIETATEA COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA S.A. a fost sancționată contravențional cu amendă de 5.000 lei, conform procesului verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 00016887/19.01.2023”, potrivit raportului.

Ministrul Marius Budăi a făcut precizări și a confirmat acuzele ITM.

”Ceea ce noi am sesizat e că perimetrul nu a fost asigurat, imediat după incident. A fost alterate urmele la autoutilitară. Frapant pentru noi a fost că la acea grevă spontană, practic, am găsit mașini cu cauciucuri deteriorate (...) Restul sunt toate trecute în raport”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, în ședința de Guvern de joi.

Vezi și - Accident cariera Jilţ Sud. Ciucă cere procurorilor să intervină: Toți cei care sunt vinovați să suporte consecințele legale

Consiliul de supraveghere din Consiliul Energetic Oltenia i-a demis miercuri din funcție pe directorul general Daniel Burlan și pe Marius Negru, un alt membru al directoratului Complexului Energetic Oltenia.

Cei doi au refuzat să demisioneze, luni, în urma cererii făcută de Virgil Popescu, ministrul Energiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel