Data publicării:

Înşelătorie... din spaţiu. O femeie i-a dat peste 30.000 euro unui "astronaut rus" care avea nevoie de bani să revină pe Pământ

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

O femeie a fost înşelată de un fals astronaut rus. Acesta i-a cerut femeii peste 30.000 de euro, sub pretextul că are nevoie de bani pentru a se întoarce pe Pământ, din spaţiu. 

Femeia din Japonia, în vârstă de 65 de ani, a plătit suma de 31.200 euro unui bărbat care pretindea că este astronaut rus, aflat în spaţiu, şi că are nevoie de bani pentru a se întoarce pe Pământ pentru a se căsători cu ea. 

Cei doi au vorbit pe Instagram încă din luna iunie, iar bărbatul, al cărui profil era plin de poze din spaţiu şi de pe Staţia Spaţială Internaţională, i-a spus femeii că s-a îndrăgostit de ea şi că vrea să o ia de soţie, ba chiar că vrea să se mute cu ea în Japonia. 

Astfel, între 19 august şi 5 septembrie, femeia i-a trimis acestuia suma de 4,4 milioane yeni, aproximativ 31.200 euro, pentru ca acesta să poată plăti presupusele taxe pentru o rachetă şi aterizarea acesteia pe Pământ, scrie Daily Mail

Hotelul fantomă din Bali - atracţie pentru turişti, chiar şi cu lacătul pus

Hotelul și stațiunea PI Bedugul Taman Rekreasi – altfel cunoscut sub numele de Hotel Ghost Palace – Hotelul fantomă, este acum doar o carcasă de beton care, deși nu și-a deschis niciodată porțile pentru oaspeți, face o afacere destul de mare. Mai multe legende urbane au apărut în jurul dispariției acestui mare hotel și sunt propagate în mod liber de localnici și operatori de turism.

Hotelul în sine este amplasat sus, deasupra câmpurilor de orez din Bedugul și a vederilor sportive ale Gunung Agung, cel mai faimos vulcan din Bali. Intrarea în complex este destul de simplă. De acolo te poți plimba prin complexul abandonat, prin foaiere goale și prin podele de marmură. Peisajul rural deschis din balcoane, este destul de spectaculos și uluitor în golul său singuratic. Natura a început să recupereze acest mastodont de beton și este aproape post-apocaliptic, în aparență.

Sunt zvonuri despre toți muncitorii care au dispărut în aceeași zi, nemaivăzuți niciodată, că fantomele muncitorilor care au murit în timpul construcției ei încă bântuie sălile sale și că proprietarul era atât de corupt încât a fost blestemat și și-a pierdut toți banii. Hotelul se credea a fi finanțat de Tommy Suharto, fiul fostului președinte indonezian Suharto, care a canalizat bani din Indonezia și în cuferele familiei sale. Tommy a navigat pe un val de nepotism și corupție pentru a profita de multe monopoluri deținute de familie, notează asianinspirations.com. Acțiunea sa criminală a devenit atât de deschisă încât nici Curtea Supremă din Jakarta nu le-a putut trece cu vederea și, în ciuda unor recursuri reușite, el a fost în cele din urmă închis pentru fraudă și acuzat de crimă.

CITEŞTE AICI MAI MULTE

Tentativă de fraudă OLX. Atenție dacă primești astfel de mesaje. Sfaturi pentru a nu-ți mai lua țeapă online

Românii pot fi victimele phishingului, avertizează OLX, oferind și câteva sfaturi a evita "țepele" online.

"Cea mai mare platformă de anunțuri la nivel național, OLX, avertizează utilizatorii cu privire la tentativele de fraudă online. Până acum, 60% dintre fraudele care au loc pe platformele de tip marketplace sunt raportate către bănci, 30% sunt raportate către platforma online, iar aproximativ 10% rămân neraportate.

Cele mai recente date colectate intern de OLX arată că, numai în ultimele două luni, cele mai vulnerabile categorii de produse, ca număr de utilizatori, au fost: modă (33%), electronice (30%), casă și grădină (14%), mama și copilul (10%), sport (7%) și 6% (piese auto). Cât privește distribuția în funcție de localizare, majoritatea victimelor fraudelor cibernetice provin din mediul urban (80%), inclusiv din București (25%).

VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel