Înșelăciune, uz de fals și fals în declarații de 5,5 milioane de lei, cu indemnizații de creștere copil. 58 de persoane, vizate de anchetă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto dcnews.ro
foto dcnews.ro
Zeci de persoane vor sta astăzi la coadă la audieri, după ce au stat la coadă pentru a încasa, în mod fals, indemnizație de creștere a copilului. 

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1 vor pune în aplicare marţi 58 de mandate de aducere, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, pe numele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii, într-un dosar cu un prejudiciu estimat la aproximativ 5.500.000 de lei.

Potrivit unor surse judiciare, organele de anchetă au fost sesizate de Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, deoarece, din verificări făcute la ITM sau ANAF, rezultau nereguli cu privire la cuantumul indemnizaţiei de creştere a copilului sau calitatea de angajat în baza căreia aceasta se acorda.

Audierile se desfăşoară la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1.

În dosar sunt cercetate îndeosebi mame care, când intrau în concediul de creştere a copilului, aduceau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar fi avut salariul mare sau lucrează de mult timp pentru a primi indemnizaţie mai mare, au precizat sursele citate.

"În perioada 2020 - 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituţie publică cu privire la îndeplinirea condiţiilor pentru obţinerea indemnizaţiei de creştere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obţinute", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) conform Agerpres.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel