Inscripţii de 4.000 de ani, descoperite în Egipt
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Inscripţii în calcar, vechi de aproximativ 4.000 de ani, au fost descoperite în Egipt.

O echipă alcătuită din arheologi egipteni şi germani a descoperit în cartierul Al-Matariya din Cairo mai multe pietre de calcar pe care sunt gravate inscripţii ce ar putea avea o vechime de 4.000 de ani, a anunţat marţi Ministrul Antichităţilor din Egipt, citat de DPA. Unele dintre acele fragmente datează din timpul dinastiei a 12-a şi dinastiei a 20-a, pe vremea Regatului Mijlociu Egiptean şi a Noului Regat Egiptean.

Arheologii au descoperit, de asemenea, fragmente din mai multe statui. Expertul german în egiptologie Dietrich Raue, coordonatorul acestei misiuni arheologice, a spus că una dintre inscripţii se referă la vechiul zeu Atum, considerat responsabil pentru inundaţiile produse de Nil din Perioada Târzie a Egiptului Antic, între anii 664 î.e.n. şi 332 î.e.n.

În martie 2017, aceeaşi misiune arheologică a descoperit bustul unei statui uriaşe, o reprezentare a unui faraon mai puţin cunoscut, Psamtik I, care a domnit între anii 664 î.e.n. şi 610 î.e.n. Excavaţii suplimentare au reuşit să scoată la suprafaţă şi celelalte fragmente ale statuii.

Al-Matariya, un cartier din estul oraşului Cairo, a făcut parte în trecut din oraşul antic Heliopolis, supranumit 'Oraşul Soarelui'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel