Data publicării:

Înscrierile unităților de cult în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat

Autor: Valentina Miu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Astăzi, 27 iunie 2023, a demarat sesiunea de înscriere a unităților de cult în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice.

Bugetul de 17.500.000 de lei alocat unităților de cult a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 875 de solicitanți.

”Astăzi s-a încheiat ultima etapă de înscrieri, cea dedicată unităților de cult, din această sesiune a Programului Casa Verde Fotovoltaice. Este primul an când, pe lângă beneficiarii persoane fizice, am introdus o nouă categorie de solicitanți, și anume, unitățile de cult, care astăzi și-au manifestat interesul deosebit pentru accesarea acestui program. Înscrierile în program, din partea persoanelor fizice și a unităților de cult, însumează solicitări de finanțare în valoare de 1.750.000.000 de lei pentru instalarea a 87.500 de noi capacităţi de producere a energiei electrice cu sprijin financiar de la Administrația Fondului pentru Mediu.”, a precizat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

VEZI ȘI: Unităţile de cult se pot înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice. Bugetul disponibil, 17,5 milioane de lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel