Data publicării:

Înscrierile pentru Regiunea Nord-Vest în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Economie
WhatsApp
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @senivpetro
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik @senivpetro
Bugetul pentru această regiune este de aproape 275 de milioane de lei.

Astăzi, 27 septembrie 2024, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională - Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Nord-Vest. 

Bugetul de 274.290.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 9.143 de persoane fizice.

”Programul de anul acesta este cu atât mai atractiv cu cât, în premieră, finanțăm și instalaţiile de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice, iar acest lucru s-a reflectat în ritmul cu care s-au realizat înscrierile din această dimineață. În același timp, subvenția a crescut la 30.000 de lei, ceea ce reprezintă un sprijin consistent pentru viitorii prosumatori. Programul va continua cu înscrierea persoanelor
fizice din celelalte regiuni conform calendarului stabilit, câte o zi pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat, iar pe data de 9 octombrie 2024 se vor putea înscrie unitățile de cult”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice și a unităților de cult în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, se realizează conform următorului calendar:

Perioada de înscriere în cadrul Programului începe la ora 10:00 și se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.
Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea și montarea unui sistem de panouri fotovoltaice și a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel