Data publicării:

Înscrierile pentru Regiunea Centru în Programul Casa Verde Fotovoltaice s-au încheiat

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Economie
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Începând de astăzi, 30 septembrie 2024, a fost deschisă sesiunea de înscriere pentru persoanele fizice din Regiunea Centru în cadrul Programului „Casa Verde Fotovoltaice”, destinat instalării de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică. 

Bugetul alocat de 280.050.000 lei a fost rezervat integral, cu 9.335 de persoane înscrise. Programul oferă o subvenție de 30.000 de lei pentru fiecare beneficiar, cu o contribuție proprie de 3.000 de lei, și va continua pentru alte regiuni conform unui calendar stabilit, iar pe 9 octombrie 2024 se vor putea înscrie unitățile de cult.

"Astăzi, 30 septembrie 2024, ora 10.00, a demarat sesiunea de înscriere a persoanelor fizice în cadrul Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum și livrării surplusului în rețeaua națională – Casa Verde Fotovoltaice, pentru Regiunea Centru - judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

Bugetul de 280.050.000 de lei alocat acestei regiuni a fost rezervat integral prin înscrierea unui număr de 9.335 de persoane fizice.

“Importanța acestui program național este confirmată de interesul major în accesarea fondurilor de către viitorii prosumatori pentru finanțarea instalaţiilor de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, ce vor fi instalate împreună cu panourile fotovoltaice, ceea ce ne determină să avem încredere că vom îndeplini măsurile esențiale pentru maximizarea eficienței și independenței energetice a gospodăriilor. Există o cerere foarte mare pentru subvenția de 30.000 de lei oferită de AFM fiecărui beneficiar, iar programul va continua cu înscrierea persoanelor fizice din celelalte regiuni conform calendarului stabilit, câte o zi pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat, iar pe data de 9 octombrie 2024 se vor putea înscrie unitățile de cult”, a declarat președintele AFM, Laurențiu-Adrian Neculaescu.

Înscrierile persoanelor fizice și a unităților de cult în cadrul programului, prin intermediul aplicației informatice, se realizează conform următorului calendar:

Perioada de înscriere în cadrul Programului începe la ora 10:00 și se termină la ora 23:59, pentru fiecare regiune, în limita bugetului alocat.

Finanţarea se acordă în cuantum de maximum 30.000 lei pentru achiziţionarea şi montarea unui sistem de panouri fotovoltaice şi a unei instalaţii de stocare a energiei electrice produse din surse regenerabile, cu condiţia suportării unei contribuţii proprii a beneficiarului de 3.000 lei", se arată într-un comunicat al Administrației Fondului pentru Mediu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel