Înregistrări RDS, Pătraru Digi 24. Ciutacu, mărturisiri fulminante
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Victor Ciutacu a vorbit pe blogul personal despre Dragoș Pătraru, realizator TV la Digi 24, care a criticat televiziunea după cele mai recente înregistrări cu șefii trustului RCS&RDS care au fost date publicității.

Într-un text intitulat ”CUM A RATAT PĂTRARU OCAZIA SĂ AJUNGĂ EROU ȘI A ALES SĂ RĂMÂNĂ ZIARIST”, Victor Ciutacu începe prin a povesti că nu a avut niciodată o relație apropiată cu Pătraru și precizează și de ce.

”Văd valurile generate de fronda publică a lui Pătraru și zâmbesc. Îl cunosc oarecum, cât am avut timp s-o fac, pe Dragoș. Am fost colegi, nu ne-am iubit, nu ne-am urât, ne-am respectat și atât. Uneori, rar, am și colaborat. De mai mult nu era cazul, fiindcă, totuși, eu am ajuns în România TV după ce el mă înjurase că am băut un șpriț cu primarele Savin de Bușteni (între altele, coleg – mult mai mare – de echipă de fotbal, pe vremea lu' nea Nicu) și am postat lăutaria cu mâna mea pe youtube. Și într-o perioadă când Badea îl călca în picioare. Ne mai leagă ceva și puțină lume știe. Producătoarea lui, Raluca Damian, pe care toată lumea o sare de la laude când îl umflă pe el, a fost înainte producătoarea mea.

Ciutacu consideră gestul lui Pătraru unul normal, salută criticile acestuia considerând că astfel a evitat să ”eșueze împreună cu întregul trust”.

Indiferent de rațiunile gestului său (revoltă, disidență controlată, forțarea mâinii pentru plecare/continuarea colaborării), e bine, extrem de bine, ce a făcut Pătraru. În primul rând, a ridicat masca de pe chipul hâd al unui monstru bine fardat. Digi 24, dincolo de tonul egal și de condițiile tehnice fabuloase, este o mașinărie de manipulare infernală. Nu că restul trusturilor n-ar fi, dar măcar ceilalți au bunul simț să nu-și mai strige independența și neatârnarea. Pe când, în cazarma aia cu aer exterior serafic, cuvintele de ordine – strigate în gura mare pentru a acoperi mizeria slujirii exclusive a intereselor proprii – sunt obiectivitate, echidistanță, profesionalism. Vax albina!

Ieșirea în decor a damblagiului atrage atenția celor care au ochi să vadă (nu și multinaționalelor care cheltuie și distribuie banii de publicitate, deocamdată, că nu s-a dat ordinul de zi pe unitate) că nu există alb și negru, ci foarte multe nuanțe de gri. În al doilea rând, Dragoș a evitat să eșueze odată cu întregul și butaforescul trust pentru care prestează în tâmpenia “dacă nu dăm noi, nu există”. Ba există, al dracului de tare și de apăsător, mai ales că înregistrările difuzate de Antena 3, care lucrează perfect cu materialul clientului, sunt devastatoare. Pentru că devoalează modul infect în care Sistemul – da, cu S mare! – a folosit și a acoperit mizeriile făcute de uneltele sale”, transmite Victor Ciutacu pe blogul personal.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel