Înmormântări în pandemie. ÎPS Teodosie: Personal m-aș duce la primul ministru. Trebuie să facem ordine
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Facebook / Arhiepiscopia Tomisului
Foto: Facebook / Arhiepiscopia Tomisului
ÎPS Teodosie a explicat de ce guvernanții nu iau o decizie în privința înmormântărilor persoanelor decedate din cauza Covid-19.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a vorbit în direct la Antena 3 despre schimbarea regulilor de înmormântare pentru pacienții de COVID-19. Întrebat de ce guvernanții nu au luat o decizie în acest sens până acum și care ar fi problema din Guvern, ÎPS Teodosie a răspuns: 

”Este totală lipsă de respect față de om în general și față de demnitatea lui. Mai ales, cei ce nu au credință parcă îi invidiază pe cei ce au credință. Acestea sunt reguli ale credinței și ale tradiției noastre, care nu trebuie să fie încălcate. De aceea se cuvine cât de urgent să fie rezolvată această problemă. Prea mult au fost înjosiți românii și nu li s-au aplicat regulile credinței lor. Din aceste motive înguste, fără orizont, fără credință, nu trebuie să se mai tolereze. Omul are demnitate chiar și după ce a murit, chiar în legile organice. În legile organice există această prevedere ca oamenii să nu fie tratați sub nivelul celor necuvântătoare, cum au fost tratați până acum. Și mie mi s-au plâns creștinii. Trebuie să facem ordine în privința aceasta. Să aducem oamenii la demnitatea lor.

Demnitatea omului continuă și după moarte

Trupul este sortit învierii după credința noastră. Nu ne batem joc de omul care moare ca să învieze. De aceea îl îmbrăcăm și în hainele cele bune pe cel care pleacă. Trebuie să respectăm, avem o tradiție de 2.000 de ani, care nu trebuie călcată în picioare. Personal m-aș duce la primul ministru și i-aș spune. Și domnul președinte. Toți trebuie să ia aminte că trebuie să ne respecte demnitatea noastră de români care suntem creștini. Nu putem să abandonăm o tradiție de 2.000 de ani, a oamenilor chip a lui Dumnezeu, cum ne-a lăsat Dumnezeu să fim. Îi împiedică indiferența, lipsa de afecțiune și multe alte lipsuri pe care ar trebui să și le completeze în memoria lor și funcția pe care o au. Trebuie să vedem în cei ce ne cârmuiesc niște oameni care ne respectă. Nu au niciun respect și grijă de tradițiile și istoria noastră. Este o sfidare a istoriei, a omului”, a declarat ÎPS Teodosie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel