Înmormântarea Prințului Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a. Vezi aici momentul istoric / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Foto: Instagram / Royal Family
Foto: Instagram / Royal Family
Prințul Philip, Ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, este înmormântat sâmbătă, 17 aprilie, la Capela St George din castelul Windsor, într-o ceremonie restrânsă la care vor lua parte doar 30 de persoane. Cetăţenii din Windsor au venit să îi aducă un omogiu prinţului Philip, iar la Castelul Windsor sunt ultimele pregătiri pentru înmormântarea Ducelui. 

Prințul Philip, ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, care a murit la vârsta de 99 de ani, își va dormi somnul de veci după o slujbă funerară la Capela Sf. Gheorghe din castelul Windsor. Ceremonia începe la ora 17, ora României, și va fi una neobișnuită din cauza pandemiei de coronavirus și a rupturii prințului Herry de familia regală. 

Regulile pandemice din Marea Britanie obligă Casa Regală Britanică să reducă numărul participanților la slujba de înmormântare la 30 de persoane. Regina și membrii selectați ai familiei vor purta măști și vor fi așezați la șase metri distanță unii de alții. 

Printre cei care participă la slujba de înmormântare se numără cei patru copii ai lui Philip, Charles, Anne, Andrew și Edward, și unii dintre nepoții săi, inclusiv William și Harry, care vor merge în spatele sicriului în timp ce este condus la capelă. 

Din cauza restricțiilor Covid, premierul britanic Boris Johnson nu va participa.

Prințul Philip este depus într-un sicriu din lemn de stejar, căptușit cu plumb, făcut special pentru el acum mai bine de 30 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel