Înlocuieşte cremele scumpe cu felii de roşii. Secretul pe care trebuie să-l ştii
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Roşiile au o mulţime de beneficii asupra organismului. Ele pot fi folosite cu succes şi ca produs de frumuseţe. Roşiile pot înlocui cu succes cremele scumpe, având efecte incredibile asupra tenului. 

Roșia conține o cantitate mare de apă (95%), dar și un amestec adecvat de vitamine esențiale, A, B1, B2, B3, C, E și minerale, magneziu, fier, zinc, calciu și potasiu. Roșiile coapte conţin o substanță numită licopen. S-a dovedit științific că această substanță are efect antioxidant și ar trebui să consolideze sistemul imunitar.

Sfat: tăiați toate punctele verzi ale roşiei. Acestea nu trebuie consumate, deoarece conțin o substanță (tomatidină) care este moderat toxică și poate provoca vărsături și greață. Acest lucru nu se aplică soiurilor de roșii verzi în mod natural.

Efecte asupra pielii

Conținutul ridicat de umiditate al roșiilor are un efect pozitiv și hidratant asupra pielii. Mineralele valoroase ale roșiei irigă pielea în mod natural. Efectul este ca cel al unei creme de faţă hidratante scumpe, desigur fără substanţe chimice şi aditivi. Aciditatea feliilor de roșii poate ajuta la restabilirea echilibrului pH-ului pielii. Roșiile conțin și acid salicilic. O enzimă care este folosită și în cremele anti-îmbătrânire. Vitaminele A, B și C, precum și sodiul și magneziul roșiilor au, de asemenea, un efect de susținere. 

Ce trebuie să faci

Tăiați o roșie coaptă în felii subțiri. Curățați-vă fața cu apă caldă. Cu mişcări circulare, freacă feliile de roşii pe întreaga faţă şi pe gât. Veți simți imediat un efect revigorant.

Cum să prepari o mască

Amestecați o roșie întreagă tocată cu un avocado (scurs și fără piele) într-un blender și apoi aplicați acest aluat pe față. Lăsați-l timp de 20 de minute să acţioneze, apoi clătiți cu apă caldă. Pielea ta va fi mai vibrantă, mai proaspătă și completă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel