Înlocuiește cafeaua cu aceste băuturi și îți vei ajuta organismul: vei fi plin de energie și sănătos
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Înlocuiește cafeaua cu aceste băuturi și îți vei ajuta organismul.  Sursa - pixabay.com
Înlocuiește cafeaua cu aceste băuturi și îți vei ajuta organismul. Sursa - pixabay.com
Cafeaua este cea mai populară băutură care oferă energie.  

De multe ori, nu observi că ai crescut semnificativ cantitatea de cafea pe care o consumi. Și, dacă la început cafeaua era benefică pentru organism și digestie, atunci, odată, cu un consum des, provoacă dependență, dureri de cap și hipertensiune arterială.

Începe să renunți la cafea, dacă îți provoacă dureri de cap, iritații și oboseală. În acest caz, merită să găsești un înlocuitor pentru o ceașcă de cafea. Dar ce băuturi te vor ajuta să nu-ți pierzi energia?

Merită să alege o astfel de băutură, care îți va da energie, dar va susține și sănătatea. Există multe astfel de băuturi, dar ar trebui să reții că delicioasa cafea creează dependență și, la început, îți va fi destul de greu să renunți la ea: vei fi iritat, vei avea dureri de cap și te vei simți obosit,

Sfecla roșie, un depozit de vitamine și minerale: 7 beneficii uimitoare despre care ar trebui să știți

După ce vei renunța la cafea, vei observa că digestia va fi mai bună, starea pielii se va îmbunătăți, vei deveni mai activ  la locul de muncă, pofta de cafea va dispărea și vei dormi mai bine.

Iată ce băuturi te pot ajuta în acest sens:

Ceai verde cu ghimbir și lămâie. Se știe că ceaiul verde are o proprietate antioxidantă puternică, adică neutralizează influența radicalilor liberi, care distrug celulele sănătoase și, de asemenea, îmbunătățește activitatea digestiei și a sistemului cardiovascular. De asemenea, ceaiul verde dă vigoare și energie corpului. Poți adăuga în ceașca cu ceai verde ghimbir și lămâie. Citricele au un efect revigorant, iar ghimbirul încălzește și îmbunătățește peristaltismul intestinal (contracții ondulate ale intestinelor).

Consumați zilnic pește. Șapte motive, dezvăluite de nutriționiști

Cicoare. Băutura este populară, uneori chiar și femeile însărcinate o pot consuma. Cicoarea nu contribuie la îngustarea bruscă a vaselor de sânge, îmbunătățește capacitatea de lucru, digestia și are, de asemenea, proprietatea de a accelera metabolismul, ceea ce ajută la menținerea vigorii.

Apă cu miere, mentă și ghimbir. O astfel de apă se prepară de obicei seara. Menta și ghimbirul se toacă și se amestecă cu apa și o linguriță de miere. Băutura de pune în frigider și se consumă dimineața. O astfel de băutură accelerează metabolismul, calmează, reduce pofta de mâncare și, de asemenea, îmbunătățește vitalitatea și digestia.

Ceai de cătină. În sezonul rece, acest ceai este una dintre băuturile populare. Cătina conține o cantitate mare de vitamine C, A și E, care sunt necesare pentru activitatea creierului, fiind, de asemenea, necesare pentru frumusețea părului, a unghiilor și a pielii.

Ce se întâmplă dacă îți bei cafeaua de dimineață pe stomacul gol, înainte de micul dejun

Ceai roșu. Băutura se face din petale de trandafir. Iarna ne încălzește, iar vara ne răcorește. În același timp, ceaiul roșu are particularitatea de revigora și de a crește energia. Nu are un efect puternic asupra sistemului cardiovascular și a rinichilor, motiv pentru care este considerată o opțiune de băutură mai utilă decât cafeaua.

Nu uita că și apa simplă în cantități suficiente nu este mai rea decât cafeaua. Amintește-ți că delicioasa cafea este utilă în cantități normale. Nu consuma cafea în exces. Consumă doar cafea naturală și renunță la cafeaua instant. Încearcă să reduci cantitatea cafelei și vei vedea un rezultat bun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel