"Inima Europei”, scoasă la  vânzare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Foto: NASA
Foto: NASA
The World, arhipelagul artificial construit în urmă cu cincisprezece ani în largul coastei din Dubai, este de vânzare.    

În urmă cu 15 ani, în largul coastelor Dubaiului, au fost amenajate 300 de insule, astfel încât acestea să semene  cu un planisfer, fiecare reprezentând o țară, plus alte câteva în plus, cum ar fi de exemplu Insula Michael Schumacher, donată de sultan campionului de Formula 1. 

Arhipelagul  trebuia  să fie vândut şi amenajate pentru vacanțele miliardarilor, însă proiectul s-a înecat în datorii. Proprietarii  Regatului Unit și cel al Thailandei au ajuns la închisoare, cel al Irlandei s-a sinucis, iar singura insulă deschisă publicului este astăzi Libanul, unde cu doar 50 de euro poți petrece o zi pe plajă, precizează descopera.ro.

Noua echipă de antreprenori și-a redimensionat ambițiile, concentrându-se pe șapte insule „europene” și redenumind întregul proiect „Inima Europei” (The Heart of Europe).

Rezultatul final fiind o Germanie cu vile în stil Bauhaus cu vedere la mare, o Veneție cu un spa subacvatic, un Portofino cu un hotel mare pentru familii şi o Elveție cu ninsori artificiale, iar  prețul unui apartament situat în „Inima Europei” poate porni de la 400.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel