Inițiativă în Senat: Proiect pentru relaxarea legii antifumat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Senatorul PSD Sorin Bota a anunțat oficial că va depune un proiect legislativ având drept scop amendarea legii antifumat. Bota vrea să facă legea mai permisivă. Potrivit acestor amendamente, formulate de senatorul maramureșean, fumatul ar putea fi permis în sălile de cazino și pe terase, indiferent de numărul de pereți.  

Comisia pentru afaceri europene a Senatului a depus deja un proiect de lege favorabil producătorilor de țigări, dar acesta se referă la aditivii folosiți, la comercializare și prezentarea pachetelor de țigări. Proiectul este copiat cuvânt cu cuvânt, inclusiv greșelile gramaticale, din materialele prezentate de producătorii de țigări ministerelor și Parlamentului, scrie presa. Proiectul este susținut de mari inamici din Parlament, care au făcut un armistițiu pentru producătorii de țigarete, cum ar fi Anca Boagiu, dar și senatoarea ALDE, Cristiana Anghel.

Pe de altă parte, senatoarea PSD Aurelia Cristea, dar și alți parlamentari-medici din PSD au susținut legislația anti-fumat și se opun revenirii la măsuri mai blnde, care permit ocolirea sau ignorarea legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel