ÎNGRIJORĂRI în China. COVID-19, găsit pe produse congelate
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Republica Populară Chineză începe să devină sceptică cu privire la modul de transmitere al coronavirusului. Acesta a fost găsit pe ambalajele produselor congelate.

Autoritățile chineze de sănătate investighează un recent focar de COVID-19 și spun că au descoperit virusul pe ambalajele cu alimente congelate, o constatare care sugerează că virusul poate supraviețui în condiții frigorifice. Sâmbătă, Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) a declarat că a găsit urme de COVID-19 pe ambalajul mai multor produse marine, printre care codul, în orașul de coastă Quingdao. Cercetătorii investigau sursa unui recent focar din acea zonă.

Urme genetice au fost găsite anterior în probe din alimente congelate. "S-a confirmat că contactul cu ambalajele exterioare contaminate de noul coronavirus poate provoca infecții", a precizat agenția într-o declarație pe site-ul său, fără a spune de unde provine lotul de alimente congelate.

Autoritățile chineze au mai găsit dovezi privitoare la produsele congelate

China, care până la focarul din Qingdao nu a înregistrat cazuri noi noi în ultimele 55 de zile, a fost una dintre puținele țări care a indicat o posibilă transmitere prin alimente congelate. Când Beijingul a avut un al doilea focar în iunie, după ce virusul a fost în mare măsură limitat, oficialii au sugerat că noul focar ar fi putut proveni din somonul importat.

SUA contrazic ipoteza

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au declarat că nu au existat dovezi că „transportul alimentelor sau consumul de alimente este asociat cu COVID-19”. În august, China a crescut cerințele de inspecție pentru importurile de produse congelate, după ce au fost găsite urme de coronavirus pe produsele din pui congelate din Brazilia. Cercetătorii au detectat COVID-19, de asemenea, pe creveții importați și pe alte fructe de mare congelate, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel