Îngrijitorii lui Maradona ar putea fi judecaţi pentru omor. Cererea procurorilor argentinieni
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cei care l-au îngrijit pe legendarul Diego Maradona înainte de deces ar putea fi acuzaţi de omor din neglijenţă. 

Cererea a fost formulată miercuri de procurori care au considerat că omisiunile şi manevrele greşite a celor opt cadre medicale de sănătate responsabili de Maradona l-au pus într-o situaţie de neputinţă, abandonându-l sorţii în timpul unei spitalizări scandaloase la domiciliu, conform dosarului depus la tribunal, citat de agenţia oficială Telam.

Maradona a murit la vârsta de 60 de ani, în urma unei crize cardio-respiratorii, pe 25 noiembrie 2020, pe patul său dintr-o reşedinţă din nordul capitalei Argentinei, în timp ce se recupera după o intervenţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Neochirurgul şi medicul de familie Leopoldo Luque şi psihiatra Agustina Cosachov au fost cercetaţi pentru moartea lui Maradona, în calitate de principali responsabili ai sănătăţii fostului campion mondial.

Psihologul Carlos Diaz, medicul coordonator al internării la domiciliu, Nancy Forlini, coordonatorul infirmierilor Mariano Perroni, infirmierii Ricardo Omar Almiron şi Dahiana Gisela Madrid şi medicul generalist Pedro di Spagna sunt de asemenea puşi sub acuzare.

Parchetul îi acuză pe aceştia de omor din culpă şi posibilă tentativă de omor, o infracţiune care este caracterizată atunci când o persoană comite o neglijenţă cu bună ştiinţă, în cunoştinţă de cauză că aceasta poate duce la moartea cuiva. Acuzaţii riscă pedepse cu închisoarea între 8 şi 25 de ani.

Autopsia fostului campion mondial a determinat că decesul a intervenit ca urmare a unui edem pulmonar acut secundar şi a unei insuficienţe cardiace cronice exacerbate". La inimă s-a descoperit că suferea de o cardiomiopatie dilatată, scrie Agerpres. 

Moartea lui Maradona, nouă teorie. Avocatul său, la un an de la deces: A fost foarte rău, de aceea a murit

"Greşelile comise au fost numeroase, pentru că Diego a murit, el a fost umflat şi umflat cu o medicaţie greşită până când inima sa a explodat", a declarat Matias Morla pentru presă, după mărturia sa de trei ore în biroul procurorului din San Isidro, de la periferia Buenos Aires. 

Tratamentul medical pe care Maradona l-a primit a "fost foarte rău, de aceea el a murit", a specificat avocatul, citat de Digisport.ro.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel