Îngrijirea animalelor de companie: Cum să mențineți sănătatea prietenilor blănoși peste iarnă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Menținerea sănătății prietenilor noștri blănoși este deosebit de importantă, mai ales în această perioadă, când vremea este mai rece.  

Rutina de îngrijire a animalului tău de companie ar trebui să se adapteze anotimpurilor, iar iarna nu face excepție. 

Animalele de companie, la fel ca noi, sunt susceptibile la efectele vremii reci și este vital să ne menținem la căldură prietenii blănoși.

Iată câteva sfaturi de care ai putea ține cont:

1. Serviți-le mâncare caldă: Câinii digeră mâncarea în mod asemănător cu oamenii, prin urmare, ar trebui să deducem că mesele calde îi ajută în mod similar. La fel cum noi mâncăm mai des mâncare încălzită, în perioada iernii, ei ar putea prefera același lucru.

2. Suplimente nutritive: La fel cum oamenii au nevoie de suplimente nutritive, adaptate în funcție de anotimp, schimbarea obiceiurilor alimentare poate genera același efect și în cazul animalelor. Pentru a vă asigura că animalele primesc cantitatea adecvată de nutriție, puteți adăuga suplimente la dieta lor sau puteți completa mesele cu un topper nutritiv.

3. Semne ale deficiențelor nutriționale: În mod similar, animalele de companie și oamenii, pot prezenta semne de malnutriție. În cazul acestora, trebuie să oferi atenție unor aspecte, cum ar fi blana ternă, casantă și pielea uscată și descuamată. Verificați aceste simptome și faceți modificările dietetice necesare, consultându-vă cu un veterinar.

5. Consumul de apă: Deoarece majoritatea animalelor de companie nu beau multă apă în timpul iernii, asigurați-vă că o includeți în mesele lor, astfel încât să rămână hidratate și să aibă întotdeauna acces la apă proaspătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel