Ingredientul vegetal care prelungeşte viaţa. În ce alimente îl regăsim
Data publicării:
Autor: Ana Vasilescu
WhatsApp
Potrivit unui studiu, consumul de alimente bogate în flavonoide (compuși antioxidanți naturali prezenți în plante) reduce riscul de apariţie a cancerului şi a bolilor de inimă. 

Potrivit studiului publicat în revista „Nature Communications",  cei care consumau zilnic produse bogate în flavonoide, compuși găsiți în alimente și băuturi pe bază de plante, aveau mai puține șanse să moară de cancer sau de boli de inimă.

Deși studiul a descoperit un risc mai mic de deces la participanții care au mâncat acest tip de alimente, efectul protector a părut a fi mai puternic la cei cu risc ridicat de boală cronică din cauza fumatului sau a alcoolului, explică  Dr. Nicola Bondonno, investigator principal.

Reduce riscul de apariţie a cancerului

„Aceste constatări sunt importante prin faptul că ele evidențiază potențialul de a preveni cancerul și bolile de inimă prin încurajarea consumului de alimente bogate în flavonoide, în special la persoanele cu risc ridicat de aceste boli cronice produse din cauza fumatului sau a alcoolului. De asemenea, este important să rețineți că, consumul de flavonoide nu contracarează riscul crescut de deces cauzat de fumat și consumul de alcool. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru sănătatea dvs. este să renunțați la fumat și să reduceți consumul de alcool ", spune dr. Bondonno.

Participanții care au consumat aproximativ 500 mg de flavonoide totale în fiecare zi au avut cel mai mic risc de deces din cauza cancerului sau a bolilor de inimă.

„Este important să consumăm o varietate de compuși flavonoizi diferiți găsiți în diferite alimente și băuturi pe bază de plante. Acest lucru poate fi realizat cu ușurință prin dietă: o ceașcă de ceai, un măr, o portocală, 100 de grame de afine, informează abc.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel