Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie: vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă 
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie - vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă Sursa - Pexels
Ingredientul care trebuie adăugat în găleată când faci curățenie - vei uita de murdărie pentru o lungă perioadă Sursa - Pexels
Pentru ca podeaua să fie mereu curată, nu este nevoie să folosiți detergenți chimici scumpi, care pot fi nocivi pentru sănătate și mediu.

Pentru ca podeaua să rămână curată mult timp, trebuie să prepari chiar acasă un produs natural. Există o modalitate minunată, care ne ajută să avem o podea strălucitoare și fără dungi. În plus, datorită acestui produs, puteți spăla mai rar podeaua.

Pereții cuptorului sunt acoperiți cu grăsime arsă? Luați un pumn de sare și bucurați-vă de rezultat

Pentru a face un produs special, veți avea nevoie de:

1/2 capac de detergent lichid pentru vase;

10 litri de apă caldă;

25 de grame de glicerină.

Se amestecă toate ingredientele într-o găleată. Cu această apă se spală podeaua. Dacă podeaua este foarte murdară, puteți adăuga mai mult detergent lichid pentru vase.

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Există și alte metode pentru a vă ajuta să vă mențineți suprafețele fără detergenți: 

Oțetul alb este ideal pentru curățenie și degresare. Pentru a-l utiliza, trebuie să amestecați, într-o găleată, o jumătate de pahar de oțet cu un litru de apă. Pentru a parfuma totul, adăugați și câteva picături de ulei esențial. Această soluție este ideală pentru orice tip de podea.

Ulei vegetal -  Această metodă de curățare a podelei este excelentă pentru protejarea podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Pentru a face acest remediu, amestecați, într-o găleată, următoarele ingrediente: 1 linguriță de ulei vegetal; 1/2 cană oțet alb; detergent pentru vase; 1 pahar cu apă.

De asemenea, puteți pune produsul într-o sticlă și pulverizați produsul pe zonele afectate de murdărie și grăsime. Îți poți lua rămas bun de la murdărie pentru o lungă perioadă de timp.

BONUS. Trei zone din baie, pline de bacterii, pe care mulți uită să le curățe: iată care sunt acestea

Dintre toate camerele din casă, baia trebuie curățată zilnic, deoarece igiena este importantă. 

Rutina noastră de curățare a băii trebuie să includă nu doar obiectele sanitare, gresia și faianța, dar și corpurile de iluminat, ventilatorul, dulapurile și rafturile. 

Dar, din păcate, există trei locuri în baie pe care chiar și cele mai experimentate gospodine uită, adesea, să le curețe. În timp, acestea pot deveni recipiente pentru bacterii, care se pot răspândi cu ușurință în întreaga cameră. 

Hainele negre se decolorează în mașina de spălat? Patru trucuri, pe care puțini oameni le cunosc, îți vin în ajutor

Dar să vedem exact despre ce zone din baie vorbim:

Ventilatorul - Primul obiect din baie pe care mulți uită să-l curețe este ventilatorul. Acesta este foarte util nu doar pentru circulația aerului și eliminarea mirosurilor neplăcute, ci și pentru eliminarea rapidă a umidității după un dus fierbinte. Dacă ventilatorul nu este curat, se poate transforma rapid într-o capcană pentru praf și bacterii, fiind un mediu ideal ideal pentru apariția mucegaiului. Prin urmare, ventilatorul de baie trebuie dezasamblat și curățat bine cel puțin o dată pe lună.

Gospodinele pricepute pun săpun solid în rezervorul vasului de toaletă: trucul te scapă de mirosurile urâte

Al doilea loc de baie pe care mulți uită întotdeauna să-l curețe este corpul de iluminat. Curățarea corpului de iluminat este esențială în fiecare cameră a casei, dar cu atât mai mult în baie. Atunci când spălăm toaleta, bacteriile pot fi eliberate și se pot depune pe toate suprafețele băii. De aceea este esențial să nu omiteți să curățați și corpul de iluminat. 


Tigaia arsă poate arăta ca nouă: acest remediu al bunicii ne salvează de fiecare dată

Laturile și spatele vasului de toaletă -  Nu toată lumea curăță părțile laterale și spatele, vasului de toaletă, unde se pot acumula praf, germeni și bacterii.  Ar fi indicat să curățați și aceste zone, unde, de obicei, se se adună murdărie.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel