Îngrășământ natural, preparat acasă: plantele vor crește rapid și nu veți cheltui niciun leu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Îngrășământ natural, preparat acasă, plantele vor crește rapid și nu vei cheltui niciun leu.  Sursa foto - pixabay.com
Îngrășământ natural, preparat acasă, plantele vor crește rapid și nu vei cheltui niciun leu. Sursa foto - pixabay.com
Plantele au nevoie de întreținere regulată și atentă. Pentru a le oferi plantelor nutrienții de care au nevoie, nu trebuie să folosiți produse chimice scumpe.

Un îngrășământ natural, pe care îl puteți pregăti chiar în bucătărie, poate fi suficient. La dezvoltarea sănătoasă și durabilă a plantelor de cameră contribuie mai mulți factori. Într-adevăr, atunci când nu sunt expuse la lumina directă a soarelui și sunt udate corespunzător, plantele vor crește armonios.

Din fericire, există un îngrășământ natural și economic, capabil să hrănească cu generozitate solul, oferindu-le plantelor nutrienții potriviți pentru creștere.

Dacă vă place să urmați sfaturile grădinarilor cu experiență, veți adopta rapid această tehnică de udare, care este benefică pentru accelerarea creșterii plantelor din ghivece sau a celor plantate în curte. Metoda se bazează pe un singur îngrășământ lichid cu multiple beneficii.

Nu au nevoie de ghivece mari: 5 plante care iubesc vasele mici

Apa în care au fiert pastele este un îngrășământ natural pentru plante. De fiecare dată, după ce ați fier paste, apa este aruncată în chiuveta de bucătărie. Cu toate acestea, acest lichid poate fi foarte util pentru plantele de cameră.

Conține o doză bună de amidon, fosfor, potasiu, azot și multe minerale, care se găsesc în majoritatea îngrășămintelor de pe piață. Pentru ca plantele să se bucure de numeroasele sale beneficii, pur și simplu folosiți apa de gătit în care ați fiert pastele. Udați plantele de cameră, de două pe săptămână, ce această apă.

Acest îngrășământ natural va hrăni rădăcinile plantelor, le va întări și le va face mai sănătoase și mai rezistente la boli.

Nu uitați să lăsați lichidul să se răcească înainte de uda plantele. Apa în care au fiert legumele, orezul sau ouăle este la fel de bogată în nutrienți esențiali pentru creșterea durabilă a plantelor.

Ați cumpărat o plantă în ghiveci și a murit la câteva zile? Grădinarii explică de ce

Alte beneficii ale apei în care au fiert pastele  

Pe lângă faptul că ajută la creșterea sănătoasă a plantelor, apa în care au fiert pastele poate fi folosită ca pesticid natural și prietenos cu mediul. Cu toate acestea, trebuie să fie fermentată pentru a obține o aromă neplăcută, asemănătoare alcoolului, capabilă să respingă dăunătorii și insectele. 

Pentru a prepara apa cu paste fermentate, pur și simplu umpleți un borcan cu acest lichid și turnați următoarele două ingrediente în el: 1 linguriță de zahăr și 4 linguri de lapte. 

Apoi acoperiți borcanul și lăsați-l să stea 4 zile. Odată ce soluția este gata, o puteți utilizați  pentru a umezi solul plantei.

Greșeli pe care le faceți când îngrijiți o mușcată: din cauza lor planta nu va înflori

Câteva sfaturi pentru a accelera creșterea plantelor de interior

Pentru a promova creșterea plantelor, este esențial să țineți cont de cele trei elemente care o mențin în viață: lumina, apa și solul. Locația plantei, precum și expunerea acesteia la soare ar trebui să fie primele preocupări. 

O plantă are nevoie de spațiu pentru a crește, fie în interior, fie în exterior. De asemenea, are nevoie de lumină pentru o creștere optimă. Prin urmare, este important să verificați dacă locația sa este prea însorită sau prea întunecată.

O importanță  trebuie acordată și nutrienților care alcătuiesc solul. Dacă este necesar, transferați planta într-un sol care oferă condiții mai bune de creștere.

Trebuie luat în considerare și factorul apă: prea puțină sau prea multă apă poate provoca daune și poate încetini dezvoltarea corectă a plantei. Nu ezitați, așadar, să verificați în mod regulat umiditatea solului înainte de fiecare udare și să folosiți îngrășămintele naturale precum apa de la paste, zațul de cafea sau cojile de banană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel