Data actualizării:
Data publicării:

Îngheţata de lavandă, un desert de casă inedit, preparat de o bulgăroaică din Vraţa

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-rochie-floare-ciocolata-6413728/
Fotografie de la RDNE Stock project: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/model-rochie-floare-ciocolata-6413728/
"Îngheţată cu parfum de vară" - aceasta oferă în cofetăria familiei sale maestrul gelatier Maria Ivanova din oraşul bulgăresc Vraţa. 

De trei ani, ea îşi încântă clienţii amatori de îngheţată cu preparate pregătite după o reţetă proprie, de casă, realizate din produse naturale.

 

"Oferim gelato şi aşa-numitul sorbet. Gelato este o îngheţată cu lapte, smântână şi zahăr. Pe această bază, se pot construi diferite arome. Sorbetul nu poate conţine lapte şi smântână, ci doar fructe, care se fac piure, zahăr şi apă", dezvăluie Maria din secretele sale. "Cea mai mare magie este transformarea produselor de calitate în îngheţată. Culorile pentru acest desert răcoros trebuie să provină din produse naturale, nu din coloranţi. De exemplu, îngheţata violet pe care o prepar este colorată cu extract de lavandă. Îngheţata de lavandă miroase a vară, a zâmbete", spune maestrul gelatier.

 

Cu toate că îngheţata de lavandă pare o ofertă inedită, de nerefuzat, Maria subliniază că rămân la mare căutare preparatele din vanilie şi ciocolată.

"Îngheţatele clasice sunt mereu în top, iar sorbetul este căutat în special de persoanele alergice şi de părinţii copiilor mici", a explicat maestrul gelatier, conform Rador.

 

VEZI ȘI: Mihai Voropchievici, despre o zodie în perioada 28 august - 3 septembrie 2023: O săptămână cu fericire și reușită - https://www.dcnews.ro/mihai-voropchievici-despre-o-zodie-in-perioada-28-august-3-septembrie-2023-o-saptamana-cu-fericire-si-reusita_927780.html

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel