„Înghețată cu bucățele de aluat. Este fără zahăr, fără gluten și fără lactate.
Avem nevoie de:
•4 banane
•5 linguri de unt de arahide
•100g făină de migdale
•50g ciocolată neagră
Cum preparăm?
Tăiem bananele felii și le punem la congelator timp de minimum 3 ore. Între timp ne putem ocupa de bucățelele de aluat. Într-un bol amestecăm făina de migdale cu 3 linguri de unt de arahide și ciocolată neagră. Amestecăm până când obținem un aluat ușor lipicios și formăm biluțele de aluat cu ajutorul mâinilor.
După ce bananele au stat cel puțin 3 ore în frigider, le transferăm în blender împreună cu restul de unt de arahide și mixăm totul pe viteză mare până când obținem o cremă. Transferăm crema într-un bol și adăugăm biluțele de aluat peste.
Tips & Tricks
•putem folosi orice fel de unt pentru a forma compoziția de aluat
•înghețata poate fi transferată într-un recipient și păstrată la congelator
•în cazul în care bananele nu se transformă în cremă înseamnă că le-am păstrat o perioadă prea lungă la congelator; este nevoie doar să mai așteptăm câteva minute pentru a le da timp să se decongeleze”, a spus Raluca Rotariu pentru cititorii DC News.
VEZI ȘI: Prăjitură cu vișine - fără gluten și fără zahăr. Desert ideal dacă ai endometrioză
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune astăzi o nouă rețetă delicioasă: prăjitură cu vișine - fără gluten și fără zahăr.
„Prăjitură cu vișine - fără gluten și fără zahăr.
Avem nevoie de:
•4 ouă
•120ml lapte vegetal
•210g făină fără gluten
•un pliculeț de praf de copt
•100g vișine fără sâmburi
•2 lingurițe amidon de tapioca
•50g fulgi de migdale pentru decor.
Cum preparăm?
Preîncălzim cuptorul la 180°. Într-un bol amestecăm ouăle, laptele, făina și praful de copt până când obținem un aluat care se leagă. Turnăm compoziția într-o tavă de tort tapetată cu hârtie de copt și punem tava la cuptor timp de 7 minute. Astfel aluatul se va întări și va permite vișinelor să rămână la suprafață.
Între timp am pus vișinele într-un vas la foc mic și le-am lăsat timp de 10 minute. Am adăugat amidonul și am amestecat până când compoziția a început să se lege. Am turnat vișinele peste blat și am pus prăjitura înapoi la cuptor [la 155 grade] pentru încă 30 de minute. Am ornat totul cu fulgi de migdale.
Dacă observați că vișinele încep să se ardă, puteți acoperi tava cu hârtie de copt. Astfel, ne vom asigura că prăjitura se va coace, fără ca amestecul de vișine să se ardă. Puteți încerca prăjitura din când în când cu o scobitoare pentru a vă asigura că este făcută. În cazul în care vreți ca prăjitură să fie mai dulce, puteți adăuga în amestecul de vișine câteva lingurițe de miere sau puțin sirop de curmale”, a spus Raluca Rotariu pentru cititorii DC News. Vezi aici foto.
CITEȘTE ȘI: Rețetă Endofoodart - Icre de Chia. Cum se prepară
Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție, vă propune o nouă rețetă delicioasă: Icre de Chia.
„Pentru Icre de Chia, avem nevoie de:
•200g smântână vegetală
•3 linguri de semințe de chia
•zeamă de la o lămâie
•ceapă verde pentru servire
Cum preparăm?
Amestecăm smântână cu semințele de chia și lăsăm compoziția la frigider timp de cel puțin 30 de minute. După ce aceasta s-a legat, adăugăm zeama de la o lămâie și asezonăm cu sare și piper după gust. Sevim cu ceapă verde”, a spus Raluca Rotariu, co-fondator Endofoodart și terapeut în nutriție. Vezi aici foto.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Orașul din România unde nu există ambuteiaje. Titi Aur: De ce se circulă extraordinar, în ciuda faptului că e foarte aglomerat / video
- Aderarea completă a României la Schengen. Comisarul European pentru Afaceri Interne, anunț important. Când ar putea fi eliminate și controalele la frontierele terestre
- "Sunt distrusă psihic". Ilona și Ristei, cădere nervoasă: "Este un fel de Sandu Ciorbă, ȋn chineză!"
- Ce sunt tahionii, particulele "suspecte" care au invadat Universul
- Avocatul Poporului vrea să le facă dreptate „copiilor pandemiei” care au pierdut doi ani de școală
- Naty Badea: Nu mai este de trăit în Italia. Mie îmi este foarte teamă chiar și să merg pe stradă
- Proiectul Ministerului de Interne care vizează îmbunătățirea și modernizarea sistemului. Bogdan Despescu, explicații / video
- USR, proiect de lege privind trimiterea pacienților de la stat la privat. Rafila, reacție
- Chirieac, după riposta Israelului asupra Iranului: S-ar putea să încheiem această pagină neagră din istoria Orientului Mijlociu
- Previziunea lui Ciuvică privind alegerile pentru Primăria Capitalei: Ia peste 40% / video
- Copiii, sub presiuni imense din partea societății, rețelelor de socializare și părinților. Cum să nu găsească căi de evadare?
- Separi cățeii de mamă înainte de opt luni? Se pedepsește cu închisoarea: Pedeapsa trebuie să fie mai drastică
- Românii apreciază mai mult influencerii și vedetele decât medicii și profesorii. Sociolog: În topul profesiilor din SUA, artiștii sunt la nivel cu electricienii