Data publicării:

Înghețată de afine: fără lapte și fără smântână. Desertul are doar 65 de calorii

Autor: Nicoleta Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Înghețată de afine - fără lapte și fără smântână. Desertul are doar 65 de calorii. Sursa - Pexels
Înghețată de afine - fără lapte și fără smântână. Desertul are doar 65 de calorii. Sursa - Pexels

Prepararea înghețatei este ușoară și destul de rapidă, dar rezultatul este unul de top.

Această înghețată va face o impresie grozavă asupra membrilor familiei, dar și a prietenilor. Și nu doar atât: desertul este bun și foarte ușor. Atât de ușor încât poate fi servit și de cei care sunt la  dietă. De fapt, o porție are doar 65 de calorii!

Cu toate acestea, este clar că dacă ești la dietă este mai bine să te limitezi la o singură porție.

 

Dar să trecem la rețetă. Ingredientele de care ai nevoie pentru cinci porții:

600 de mililitri de apă;

200 de grame de afine congelate;

55 de grame de griș extrafin;

20 de grame de stevia sau 50 de grame de zahăr granulat;

o linguriță esență de vanilie.

 

Pregătirea desertului

 

Mai întâi trebuie să fierbi afinele pentru câteva minute într-o cratiță mare. Apoi se filtrează și se zdrobesc pentru a extrage tot sucul.

Următorul pas este să turnați într-o cratiță sucul de afine, apa, zahărul (sau stevia), esența de vanilie și grișul. Amestecați ingedientele și fierbeți-le la foc mic, timp de cinci minute.

Salată de castraveți cu zahăr: are un gust rafinat și neobișnuit 

Când amestecul este gata, stingeți focul și lăsați să se răcească.  După zece minute, amestecați totul cu un blender de imersie, pentru ca compoziția să se îngroașe puțin. În acest moment, nu mai rămâne decât să umpleți cupele de înghețată, care trebuie puse în frigider pentru cel puțin trei ore. Poftă bună!

Timp de preparare - 10 minute, timp de gătire -  15 minute, timp de odihnă la congelator - 3 ore (alternativ 3 ore la frigider), timp total -  3 ore și 25 de minute, porții -  pentru 5 persoane, calorii -  65.

 

 

 

BONUS. Nutella de casă cu nuci: sănătoasă, simplă și rapidă. De azi nu o vei mai cumpăra

 

De astăzi nu mai este nevoie să mergi la supermarket pentru a cumpăra Nutella. O poți prepara chiar acasă la tine.

Pasta de ciocolată  a apărut după cel de-al Doilea Război Mondial. În 1946, proprietarul unei brutării din orașul italian Alba, Pietro Ferrero, a produs un lot de pastă de ciocolată sub formă de batoane învelite în folie.

Pâine cu dovlecei: o rețetă originală și savuroasă 

Pentru a economisi din alimente și ciocolată scumpă, a folosit alune de pădure. În 1951, o versiune a produsului a apărut sub numele de Supercremă. Ulterior, 12 ani mai târziu, fiul lui Ferrero a schimbat rețeta și deja în 1964 a apărut pe rafturi în borcane de sticlă ciocolata Nutella.

Acum, pasta de ciocolată este vândută în 75 de țări ale lumii, iar, anual, sunt produse 179 de mii de tone de desert. În ciuda disponibilității produsului pe piață, mulți bucătari încearcă să reproducă gustul delicatesei referate în bucătăria proprie, folosind doar produse sănătoase, fără stabilizatori nocivi.

Puteți pregăti Nutella acasă nu doar cu alune, ci și cu orice alte nuci, important este să le măcinați bine.

 

Ingrediente:

1,5 pahar de nuci uscate,

1 pahar de zahăr,

1 pahar de lapte

2 linguri cacao,

2 linguri de unt.

 

Modul de preparare

 

Prăjiți nucile într-o tigaie uscată, pentru ca ciocolată să aibă o aromă plăcută. Măcinați nucile într-un blender.

Puneți toate ingredientele deodată într-o cratiță cu fund gros: nucile, zahărul, cacao, laptele și untul. Se amestecă bine și se pun pe aragaz, la foc mic.

Roșii pane la cuptor: se fac ușor și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav

Aduceți amestecul la fierbere, amestecând continuu. Gătiți aproximativ 10 minute. În acest timp, compoziția se va îngroșa. Dacă doriți ca Nutella de casă să fie mai groasă, fierbeți-o până la consistența dorită.

Omletă toscană pentru micul dejun: secretul sosului care îi dă un gust deosebit

Turnați crema răcită într-un borcan și păstrați-l la frigider. Nutella de casă cu nuci poate fi întinsă pe pâine prăjită, folosită ca umplutură pentru clătite, vafe, brioșe și cornuri. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel