Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte. Sursa - Pexels
Înghețată cu apă, savuroasă și autentică. Nu vei simți nicio diferența de cea tradițională cu lapte. Sursa - Pexels
Cine a spus că înghețata trebuie să aibă neapărat multe calorii? Proaspătă și delicioasă, nimeni nu poate renunța la gustul înghețatei, mai ales când este foarte cald 

Știți că puteți pregăti o înghețată cu apă în loc de lapte? Va fi delicioasă și autentică și nu veți simți nicio diferență față de cea cu lapte.

Omletă delicioasă cu turmeric: secretul unui preparat fraged și pufos

Pregătirea unei înghețate delicioase cu apă este foarte simplă. În plus, este și o modalitate ușoară de a servi un desert, cu puține calorii. Mai ușor și mai puțin caloric, acest deliciu vă va surprinde încă de la prima degustare!

Dar înainte de a dezvălui rețeta pas cu pas, să vedem ingredientele de care avem nevoie:

80 grame de cacao;

230 grame de zahăr brun;

15 grame de amidon de porumb;

praf de sare;

650 mililitri de apă;

300 grame de ciocolată neagră;

1 ceașcă de cafea;

1 shot de rom (opțional).

 

Pregătirea înghețatei cu apă

 

Dacă nu vrei să exagerezi cu caloriile, dar nici nu puteți renunța la gustul unei înghețate delicioase, iată rețeta potrivită. Astăzi, vom face o înghețată cu apă. Încercați și veți vedea că nu veți simți nicio diferența față de cea tradițională, cu lapte.

Pentru început, luați o cratiță și puneți în ea apa, praful de cacao, zahărul brun, amidonul de porumb și un praf de sare. Se amestecă bine cu ajutorul unui tel, apoi se pune totul pe aragaz și se aduce la fierbere.

Ai nevoie de jumătate de morcov pentru a rezolva o problemă din bucătărie: un truc aparent banal, dar eficient

După aproximativ un minut, adăugați ciocolata neagră, tocată în bucăți mici, și lăsați-o să se topească. Apoi, lăsă amestecul să se răcească. În timp ce se răcește, puteți adăuga cafeaua și, dacă doriți, și romul și amestecați. După ce ați obținut un amestec fără cocoloașe, turnați-l într-o tavă de copt și puneți-l la congelator pentru cel puțin 6 ore.

Ceapă roșie murată: o rețetă foarte rapidă, dar savuroasă. Toată lumea îți va cere rețeta

După ce a trecut timpul, scoateți înghețata din congelator, tăiați-o bucăți pe care trebuie să le puneți, câteva minute, în blender. Ulterior, înghețata, tocată în blender, se dă iarăși în congelator pentru alte două ore. Înghețata ta delicioasă și foarte ușoară este gata pentru a fi savurată!  Poftă bună!

 

BONUS. Înghețată delicioasă de casă: cea mai ușoară și mai rapidă rețetă

 

În zilele aride ale verii, vrei mereu să te răcorește cu o înghețată delicioasă. Și ce poate fi mai bun decât înghețată făcută în casă.

Să faci înghețată acasă este foarte ușor. Există multe variante de rețete de înghețată de casă, cea mai simplă dintre ele include doar 4 ingrediente.

Vinete murate, gata în 30 de minute: o rețetă ușoară, pe care și o gospodină fără experiență o poate pregăti  

Vă prezentăm una dintre cele mai populare rețete de înghețată de pe rețelele, pentru care avem nevoie de patru produse.

Ingrediente (pentru 4-6 porții):

căpșuni - 500 grame,  

banane - 600 grame,

zahăr - 4 linguri,

lapte - 400 ml.

Tartă ușoară de lămâie: fără făină și fără unt. Se topește în gură și poate fi mâncată și de cei care sunt la dietă

Metoda de preparare  

 

Spălați căpșunele, îndepărtați-le tulpinile și uscați-le cu un prosop de hârtie. Banana decojită se tăie în bucăți mari. Puneți căpșunele și bananele într-un bol acoperit. Este mai bine dacă bolul este mai mare, astfel încât fructele să se atingă mai puțin între ele și să nu se lipească puternic după înghețare.

Adăugă un ingredient din bucătărie în detergentul de vase: trucul gospodinelor cu experiență a fost dezvăluit

Bolul se dă în congelator pentru aproximativ 3 ore. Fructele congelate (căpșunele și bananele) se pun în robotul de bucătărie, se adaugă zahărul (puteți adăuga miere sau un îndulcitor), și lapte și mixați până ingredientele se omogenizează. Turnați desertul în boluri. Dacă consistența este pre moale, o mai puteți pune la congelator pentru un timp.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel