Înghețare indemnizație Iohannis. Ce a spus Cîțu despre această măsură
Autor: Cătălin Șerban | Publicat pe: 09 dec 2019, 16:12
WhatsApp
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu  a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre îngheţarea salariilor demnitarilor, pe care o 'acceptăm toţi'.

  'Am discutat despre situaţia economiei, despre ce s-a discutat la ECOFIN şi despre buget, măsurile pe care le anunţasem public', a spus Cîţu, într-o conferinţă de presă, răspunzând la întrebarea ce a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă i-a prezentat preşedintelui şi măsura îngheţării indemnizaţiei sale, şeful de la Finanţe a precizat: 'Am discutat despre toate măsurile, iar aceasta era inclusă. Este o măsură pe care şi-o asumă Guvernul şi mergem mai departe'.

Jurnaliştii au insistat să afle dacă Iohannis acceptă să-i fie îngheţat salariul, iar ministrul a răspuns afirmativ: 'Acceptăm toţi'. 'Toată filosofia bugetului este construită pe eliminarea risipei şi de alocare a banului public cu prioritate către sectoarele care creează valoare adăugată. (...) Nu reducem cheltuielile, doar că nu va mai fi acel dezmăţ', a adăugat Cîţu.

Ministrul a menţionat şi faptul că Ministerul Muncii lucrează la elaborarea unui act normativ privind interzicerea acumulării pensiei cu salariul, însă nu a dat detalii. El a mia spus că proiectul de buget pentru anul viitor va fi gata în perioada 15-20 decembrie, conform AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?