Data publicării:

Infuzia naturală care te va ajuta să scapi de picioarele umflate

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wombatzaa
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wombatzaa

Țară noastră nu scapă de căldura extremă în timpul verii, ceea ce ar trebui să ne facă să fim foarte atenți la consecințele unei posibile deshidratări.

De multe ori, se face o asociere greșită între umflarea picioarelor și problemele circulatorii. Aceasta poate fi cauza, dar există și alte motive, cum ar fi supraponderabilitatea, sedentarismul sau purtarea hainelor strâmte (ciorapi, pantaloni...). De asemenea, nu trebuie să uităm de factori externi, cum ar fi căldura, mai ales acum, cu temperaturi extreme din cauza schimbărilor climatice, deoarece vasele de sânge se dilată. Din fericire, există anumite remedii pe care le putem folosi, cum ar fi o simplă infuzie.

Retenția de lichide care provoacă această umflare poate afecta o zonă localizată a corpului sau mai multe, fiind mai frecventă în extremitățile inferioare (picioare, labe, glezne...), dar se poate localiza și la față, abdomen, spate sau extremitățile superioare. După ce se exclude o patologie cronică (artrită, afecțiuni tiroidiene, disfuncție renală) sau o situație specifică precum sarcina, la consultul medical se va stabili care ar putea fi cauza.

În cazul în care suferiți de această afecțiune vara, este important de reținut că aceasta este o perioadă în care este esențial să mențineți corpul hidratat. Funcțiile celulare și renale au nevoie de un aport suplimentar de apă, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, organismul va reține lichide pentru a compensa lipsa acesteia. Consumul ideal de lichide vara nu ar trebui să fie sub un litru și jumătate, fie că este vorba de apă sau de o infuzie, precum cea pe care o indicăm mai jos.

2. FOTO: Free... (7-beneficii-surprinzatoare-ale-ceaiului-de-scortisoara_51598600.jpg)

FOTO: Freepik @fabrikasimf

Scorțișoara, accesibilă și sănătoasă

Deși este folosită adesea doar pentru a aromatiza deserturile, scorțișoara măcinată sau sub formă de bețișoare este un ingredient obișnuit în bucătăriile multor case. Pentru a combate umflarea picioarelor, este de preferat să folosiți bețișoare, deoarece acesta este secretul unei infuzii extrem de ușor de preparat. Trebuie doar să fierbeți apă cu una sau două bețișoare și, după ce luați vasul de pe foc, lăsați-l să stea timp de 10 minute. Ideal ar fi să o consumați înainte de mese.

Știința a demonstrat beneficiile antiinflamatoare și antimicrobiene ale scorțișoarei, care sunt legate și de prevenirea riscului de boli cardiovasculare. Proprietatea sa de a controla inflamația ajută, de asemenea, la menținerea tensiunii arteriale scăzute.

În mod special, două componente active din scorțișoară, cinamaldehida și acidul cinamic, ascund secretul proprietății sale cardioprotectoare. Cinamaldehida este cea care conferă culoarea și aroma acestui condiment, dar, în același timp, activează multe dintre funcțiile benefice pentru sănătate. Pe de altă parte, acidul cinamic este combinația ideală pentru a preveni oxidarea și inflamația.

Acestor doi compuși bioactivi principali din scorțișoară li se alătură alții, precum trans-Cinnamaldehyde, eugenol și flavonoide, despre care s-a demonstrat că participă la diverse mecanisme de acțiune ce activează și inhibă enzime cu efect hipoglicemiant (kinază și fosfatază), antiobezogen, antiinflamator, hipolipemiant și antihipertensiv, potrivit 20minutos.es

Când trebuie consumată cu moderație

Deși scorțișoara are multe beneficii pentru sănătate, există anumite situații în care ar trebui să fii precaut cu consumul acesteia:

Alergii sau sensibilități: Unele persoane pot fi alergice la scorțișoară, manifestând reacții precum iritații ale pielii, respirație dificilă sau umflături. Dacă ai alergii cunoscute, ar trebui să eviți scorțișoara.

Diabet zaharat: Deși scorțișoara poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, consumul acesteia în cantități mari poate duce la o scădere prea bruscă a glicemiei, în special dacă iei deja medicamente pentru diabet. Consultă un medic înainte de a introduce scorțișoara în dieta zilnică.

Afecțiuni gastrointestinale: Consumul excesiv de scorțișoară poate irita stomacul sau tractul digestiv, în special la persoanele care suferă de afecțiuni gastrointestinale, cum ar fi ulcerele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel