Urmărește emisiunea live
Infrastructura rutieră mare din Dâmbovița, în plină expansiune: Vă dau o veste pe care cred că o așteaptă toți, pentru că e un proiect al României
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Corneliu Ștefan a vorbit despre marile proiecte de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița.

Traseul Bâldana - Târgoviște urmează să fie extins la patru benzi, potrivit lui Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

„Am pornit un program ambițios privind tot ceea ce înseamnă infrastructura rutieră mare din județul Dâmbovița. Vă dau o veste pe care cred că o așteaptă toți dâmbovițenii și, până la urmă, ăsta este un proiect al României, nu al județului Dâmbovița, privind modernizarea la patru benzi Bâldana - Târgoviște“, a spus Corneliu Ștefan.

„L-a făcut Adrian Năstase, în 2004, până la Tărtășești. Din 2004, aproape 20 de ani, nu s-a mai întâmplat nimic“, a spus Bogdan Chirieac.

„Toți au vorbit de patru benzi. Toți prim-miniștrii, toate guvernele, toți președinții de consilii, toți liderii politici“, a replicat președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Județul Dâmbovița, proiect de anvergură în 52 de localități. Corneliu Ștefan: Vă dau o veste, chiar azi încep lucrările

Alte proiecte de amploare în județul Dâmbovița

„A fost condiție pusă de Renault“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Nu, ăla e DN7. Avem și acolo și am dat deja ordin de începere. Acolo am terminat și licitația, s-a predat și proiectul, a înaintat deja ordinul de începere a lucrării și cred că în maxim 30 -45 de zile, constructorul o să înceapă lucrările privind execuția“, a spus Corneliu Ștefan.

„Deci și spre București și Spre Titu în același timp?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Da! Săptămâna trecută s-a adjudecat câștigătorul pentru Bâldana Târgoviște, așteptăm perioada de contestații și cred că în maxim o lună o să semneze contractul de execuții. E o firmă din Turcia. Ei au câștigat licitația“, a spus președintele Consiliului Județean.

„Adesea câștigă licitațiile, după care se blochează și durează decenii“, a completat Bogdan Chirieac.

„Mai ține și de noroc și, la urma urmei, cred că reprezentăm un județ binevoitor și așteptăm să vin investitori serioși, iar acești constructori, care au câștigat această licitație, sper să se țină de cuvânt. Licitația a fost făcută de Ministerul Transporturilor“, a zis Corneliu Ștefan.

„N-ar fi cazul să descentralizați?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Județul Dâmbovița e primul care a venit cu propunerea și a descentralizat lucrările mari. Cu inelul 2, centura municipiului Târgoviște, suntem la ultima fază de avizare la Ministerul Transporturilor. Până la sfârșitul anului vom avea gata studiul de fezabilitate, iar anul viitor scoatem la licitație proiectul tehnic și execuția. De asemenea, inelul 2 de centură pentru Pucioasa și Fieni, unde suntem în fază finală de avizare a studiului de fezabilitate, am stabilit traseul, și tot la finalul anului vom preda Ministerului studiul de fezabilitate și vom scoate la licitație proiectul tehnic și execuția“, a spus președintele Consiliului Județean Dâmbovița la DC News.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Medicii din București și Cluj se transferă cu familii cu tot la Târgoviște: Niciodată după 1989 nu s-a întâmplat așa ceva. Cred că este cea mai mare investiție pe care am făcut-o

Corneliu Ștefan, detalii despre noul stadion din Târgoviște: Pentru că am vorbit despre investiții mari și istorice, mai avem o investiție

Corneliu Ștefan, președintele CJ Dâmbovița, a vorbit despre noul stadion din Târgoviște.

„Pentru că am vorbit despre investiții mari și istorice, mai avem o investiție. Ieri (n.r. luni, 19 septembrie), am deschis ofertele pentru stadionul de la Târgoviște. Avem șase ofertanți”, a spus Corneliu Ștefan, marți, în cadrul unui interviu acordat DCNews. 

„Consiliul Județean a pus la dispoziție terenul aferent acestei investiții. 25 milioane lei co-finanțare din partea Consiliului Județean Dâmbovița. Asigurăm și toate utilitățile. Guvernul României, prin CNI, 310 milioane lei. Va fi un stadion modern, cu 12.000 de locuri, vor fi locuri de parcare. Va fi și un stadion de antrenament”, a spus Corneliu Ștefan (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel