Infrastructura de sănătate din Tulcea se aliniază marilor centre universitare. Horia Teodorescu: „Tulcenii nu trebuie să mai caute servicii de sănătate performante în alte județe”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Tulcea se află printre județele în care s-au desfășurat, în ultimii ani, cele mai ample lucrări de modernizare a infrastructurii de sănătate. Spitalul Județean de Urgență, principala unitate spitalicească, ce deservește populația municipiului, orașelor și satelor din județ, dar și zeci de mii de turiști care ajung aici, se află în plin proces de reabilitare și extindere.

Odată cu finalizarea lucrărilor, programată pentru anul viitor, tulcenii vor beneficia de condiții de tratament medical la nivelul celor mai prestigioase spitale din țară.

Proiectul de modernizare a spitalului, derulat de Consiliul Județean și finanțat din fonduri europene, cuprinde nu doar reabilitarea clădirii existente, ci și construcția unui nou corp care va permite înființarea cabinetelor cu specializări indisponibile, până acum, din lipsă de spațiu.

Clădirea, aflată deja într-un stadiu avansat de construcție, va cuprinde un bloc operator nou, prevăzut cu 6 săli de operație, proiectate și dotate la cele mai înalte standarde, Secția ATI, Blocul de nașteri și Neonatologie, secțiile Sterilizare, Internare de zi, Explorări funcționale, Hemodializă, Fizioterapie și Kinetoterapie.

„Am reușit să atragem la Tulcea cea mai mare investiție în sănătate, din țară, pentru un proiect care va transforma complet calitatea și varietatea serviciilor de care putem beneficia în județ. Ne dorim să ajungem la spital cât mai rar, însă pentru prevenție, pentru tratamente de rutină ori, atunci când este necesar, pentru intervenții complicate, tulcenii nu trebuie să mai fie nevoiți să plece în alte părți. Mi-am dorit ca acest proiect să fie făcut temeinic, am reabilitat spațiile existente, am construit o clădire nouă și vom aduce toate echipamentele necesare pentru ca cei mai buni medici să își dorească să lucreze aici. Acestea sunt faptele care contează și care schimbă în bine viața fiecărui locuitor al județului”, a declarat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea. 

În plus, față de noul corp de clădire al Spitalului Județean, cu o suprafață de peste 15.000 mp, mai multe clădiri existente din infrastructura de sănătate a județului au beneficiat de lucrări majore de reabilitare. Unitatea de Primiri Urgențe, Stația centrală de sterilizare, Sala de operație și Ortopedie, Ambulatoriul, Spitalul TBC, Spitalul de Boli Contagioase, Spitalul de Psihiatrie și clădirea Ambulanței Tulcea au fost incluse în proiecte de modernizare, deja finalizate sau în curs de finalizare.

Alegeri locale: Partidul Social Democrat-PSD Organizația Județeană Tulcea CMF: 21240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel