Înfrângere suferită de Elena Udrea la ICCJ
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis ca Elena Udrea să fie judecată în continuare sub control judiciar în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de luare de mită. Fostul ministru s-a plâns, luni, în sala de judecată, de faptul că judecătorii au ridicat măsura controlului judiciar doar în cazul denunțătorilor săi, care au ales să arunce vina pe ea.

"Pentru cei care și-au recunoscut faptele și au cerut procedura simplificată s-a ridicat controlul judiciar, ceea ce mi se pare inechitabil, pentru că, dacă unii oameni își recunosc faptele, se întâmplă fie că le-au făcut, fie pentru că au preferat să denunțe, aruncând vina pe mine", a declarat Elena Udrea.

La un termen anterior, instanța a decis revocarea controlului judiciar în cazul a patru inculpați din dosar - Ștefan Lungu, Gheorghe Nastasia, Ana Maria Topoliceanu și Dragoș Botoroagă, decizie care nu a fost contestată de DNA, după ce aceștia și-au recunoscut vinovăția.

Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel