Înfrângere pentru George Soros la CEDO. Judecătorul din Belgia, susținut de ”Open Society”, a rămas pe tușă
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pixabay/ CEDO
foto pixabay/ CEDO
Deși a fost la un pas să-și numească încă un judecător la CEDO, George Soros a fost ”învins” de dezvăluirile europene care au arătat legăturile sale cu factori de decizie, legături ce impactează direct state europene. 

”În 20 aprilie 2021, Adunarea parlamentară a Consiliului Europei a ales noul judecător din Belgia la CEDO. Printre cei trei candidați propuși de guvernul belgian s-a numărat un avocat angajat al ”Open Society” a lui George Soros, așa cum se întâmplă adesea. Dar pentru prima dată după mult timp, nu a reușit să-și impună candidatul, în ciuda puterii sale financiare și politice considerabile. În cele din urmă, a fost ales un avocat belgian, mai puțin politic și mai competent: domnul Frédéric Krenc, cu 148 de voturi. Omul ”Open Society” a luat 81 de voturi, iar un al treilea candidat a obținut 29 de voturi. Aceasta este o victorie pentru independența Curții și un rod al Raportului ECLJ privind ONG-urile și judecătorii CEDO.” transmite ECLJ (Centrul European pentru Lege și Justiție) într-un comunicat de presă. 

ECLJ a arătat că cel puțin 22 de judecători din ultimii 100 de la CEDO au fost angajații a șapte ONG-uri și au decis în mai multe cazuri susținute de ONG-urile din care au făcut parte. Centrul consideră că e o situație flagrantă de conflict de interese, cu atât mai mult cu cât ”Open Society” a lui George Soros a propulsat 12 din cei 22 de judecători. În plus, ONG-ul lui Soros finanțează celelalte șase ONG-uri în cauză. Consiliul Europei a admis faptele dezvăluite de ECLJ și a făcut un apel pentru garantarea celui mai înalt standard de calificări, independență și imparțialitate a judecătorilor Curții. Situația va fi reevaluată până la finalul lui 2024. 

CEDO nu scapă! Război clar. ECLJ îl vrea pe Soros AFARĂ: APEL către avocați

Reacția CEDO la raportul despre legăturile cu SOROS: O NUMIRE CONTROVERSATĂ. Directorul ECLJ arată o situație șocantă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel