Data publicării:

Infractorul care a inspirat 'American Gangster' a murit la 88 de ani

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Frank Lucas, celebrul lord al drogurilor care opera în Harlemul anilor '60 - '70 şi a cărui viaţă a inspirat filmul 'American Gangster' (2007) cu Denzel Washington în rolul principal, a murit joi, la New Jersey, la vârsta de 88 de ani, informează BBC. 

Născut în Carolina de Nord în 1930, Frank Lucas s-a mutat la New York unde a început să facă trafic de droguri. În 1976 a fost condamnat la câţiva zeci de ani de închisoare, dar a reuşit să iasă după 5 ani după ce a oferit noi dovezi poliţiei.

Conform unui membru al familiei sale, Lucas a murit din cauze naturale. Frank Lucas importa heroină direct de la producătorii din Asia de Sud-Est şi era celebru pentru stilul său de viaţă opulent. În 1975 poliţia i-a confiscat proprietăţile şi banii. La o adresă din New Jersey autorităţile au descoperit peste 584.000 de dolari cash. Condamnat la închisoare, Lucas a colaborat cu poliţia pentru a prinderea altor traficanţi de droguri şi a beneficiat de o reducere semnificativă a pedepsei.

Deşi a ajuns din nou după gratii tot pentru trafic de droguri în anii '80, Lucas şi-a petrecut ultimii 30 de ani din viaţă în libertate. De-a lungul anilor, Frank Lucas a legat o prietenie apropiată de unul dintre agenţii de la narcotice care au participat la arestarea sa, Richard Roberts. Povestea vieţii lui Lucas a fost adaptată pentru marile ecrane de regizorul Ridley Scott, iar rolul gangsterului a fost interpretat de Denzel Washington. Site-ul de ştiri despre celebrităţi TMZ.com precizează că Lucas este moştenit de 7 copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel