Informații uluitoare despre Caragiale: A vrut să dea șpagă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
La peste un secol de la moartea marelui dramaturg, apar informații inedite cu privire intențiile acestuia din ultima parte a vieții.

Încă din 1892, Ion Luca Caragiale își exprimase intenția de a se exila la Brașov, orașul natal al mamei sale. Ecaterina Caraboas, pe numele de fată, mama scriitorului, era fiica unui cunoscut negustor grec din orașul de lângă Tâmpa, Luca Chiriac Caraboas. Tatăl, Luca Caragiale, avocat, fusese în tinereţe actor şi, după o căsătorie ratată cu o actriţă, Caliopi Caloropulos, şi-a întemeiat o familie statornică alături de brașoveancă Ecaterina.

A vrut să mituiască pe directorul de la Liceul Andrei Șaguna, actual Colegiul Național "Andrei Șaguna"

Istoria scrie că Ion Luca Caragiale a încercat să se angajeze ca profesor la Liceul Andrei Şaguna, dar nu a fost acceptat. Pe vremea aceea nu erau primiţi decât profesorii care şi-au luat licenţa la Viena şi Berlin. Ion Luca Caragiale a fi vrut să-l „mituiască” pe directorul de atunci al liceului, oferindu-se să susţină financiar, timp de un an, pe copilul acestuia, aflat la studii la Viena. A fost refuzat în mod public, destul de dur, după care a renunţat să mai devină profesor la şcoala braşoveană, potrivit Bizbrasov.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel