Data actualizării:
Data publicării:

Informații tari despre izolația casei, despre cărămidă, polistiren și alte detalii interesante. De ce se pune vată minerală obligatoriu pe centurile construcției

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Emilia Cernea Mladin, într-un interviu pentru DCNews, a furnizat informații interesante din construcții, în special în ceea ce privește izolația termică a construcțiilor și nu numai. 

Polistirenul nu întreține flacăra, dar arde în prezența ei. Vata minerală nu arde

”Polistirenul în flacără arde, spre deosebire de vata minerală care, dacă ajunge flacăra la vata minerală nu arde. Ea stopează flacăra. Polistirenul nu o stopează: a dispărut flacăra, nu mai arde polistirenul, dar dacă are flacără, atunci și polistirenul se topește” a spus Emilia Cernea Mladin, preşedintele Asociaţiei Auditorilor Energetici din Romånia (AAER), într-un interviu acordat DCNews. 

De ce se pune vata de sticlă la centuri

”Vata minerală este obligatoriu acum să fie pusă pe toate centurile, chiar dacă termoizolarea se face cu polistiren. La centuri, la planșee, în dreptul lor, se pune o bandă lată de vată minerală, ca, în caz de incendiu la un etaj, să nu se propage la etajele superioare” a spus președintele AAER. 

E mai bună cărămida? 

”BCA-ul poate fi un material de construcție foarte bun, dar cărămida, ca material ceramic, și stochează căldura, deci înmagazinează ca și cahlele la sobă. Dacă pui polistiren peste cărămidă, nu mai primește energia solară, dar stochează căldura din interior” a punctat Emilia Cernea Mladin. 

Greșeala prin care se pierde foarte multă căldură

Aceasta mai spune că o greșeală des întâlnită, în special în mediul rural, este că ”au uitat de planșeul spre pod: și acela trebuie termoizolat, nu numai pereții exteriori”. ”Prin acest planșeu spre pod se pierde foarte multă căldură, mai mult decât prin pereții verticali” a atras atenția aceasta. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel