Informații private, online. Tânăr arestat pentru publicarea de date despre senatori
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp
Calculator
Calculator
Un tânăr a fost arestat în SUA după ce a difuzat online informaţii private despre senatori.

Poliţia Capitoliului, însărcinată cu paza clădirii Congresului SUA, a arestat miercuri un bărbat care a publicat online informaţii private despre senatori americani, transmite dpa.

Jackson Cosko, în vârstă de 27 de ani, a fost inculpat pentru mai multe fapte, între care publicarea de informaţii private, proferarea de ameninţări, acces neautorizat la un computer guvernamental, furt de identitate şi spargere. Ancheta continuă şi numărul capetelor de acuzare ar putea creşte, au menţionat autorităţile.

Informaţii de contact ale unor senatori-cheie

Potrivit media americane, Cosko era angajat la biroul reprezentantei democrate de Texas Sheila Jackson Lee. Tânărul ar fi făcut publice adrese şi alte informaţii de contact ale unor senatori-cheie în timpul audierilor de săptămâna trecută cu privire la numirea controversatului candidat la Curtea Supremă al preşedintelui Donald Trump, Brett Kavanaugh.

Democraţii se tem că republicanii vor să instaleze la Curtea Supremă o majoritate conservatoare, după ce au refuzat să-l ia în considerare pe ultimul candidat propus de predecesorul lui Trump, democratul Barack Obama. Poliţia Capitoliului l-a acuzat pe Cosko de 'doxing', termen folosit pentru difuzarea de informaţii online despre persoane sau organizaţii cu scopul de a crea presiune asupra acestora.

Vezi și: Caz șocant: O lentilă de contact a rămas 28 de ani în ochiul unei femei


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel