Data actualizării:
Data publicării:

Influencer în educația parentală, arestat pentru suspiciunea de abuz. Își ținea copiii fără apă și hrană

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @reewungjunerr
FOTO: Freepik @reewungjunerr
Un influencer care dădea sfaturi pentru creșterea copiilor a fost arestat, fiind suspect de abuz asupra minorilor, doi dintre copiii săi erau subnutriți.

O fostă vloggeriță YouTuber care dădea sfaturi online pentru părinți a fost arestată sub suspiciunea de abuz agravat asupra copiilor, după ce s-a constatat că doi dintre copiii ei erau subnutriți.

Ruby Franke, al cărei canal 8 Passengers, acum dispărut, îi urmărea familia, a fost arestată miercuri în Utah și plasată în custodie.

Fiul în vârstă de 12 ani al lui Ruby Franke a ieșit pe o fereastră în orașul Ivins și a fugit miercuri dimineață la casa unui vecin înainte de a cere apă și mâncare, potrivit unei declarații depuse de un ofițer al Departamentului de siguranță publică din Santa Clara-Ivins, scrie Sky News, citează Digi24.

Potrivit documentului, vecinul a văzut bandă adezivă pe gleznele și încheieturile băiatului și a chemat forțele de ordine. Copilul a fost dus la un spital, unde a fost plasat în așteptare medicală ”din cauza rănilor profunde pe care le avea din cauza faptului că a fost legat cu frânghia și din cauza subnutriției”, se arată în dosarul de arestare.

Fiica lui Franke, în vârstă de 10 ani, a fost găsită mai târziu subnutrită și a fost, de asemenea, dusă la spital, au declarat polițiștii. Alți doi dintre copiii lui Franke se aflau în custodia serviciilor de protecție a copilului, se arată în declarația autorităților.

Rudy Franke, stil dur de educație parentală

Ruby Franke a fost arestată alături de partenera sa de afaceri și colaboratoarea sa, Jodi Hildebrandt, care este fondatoarea controversatei organizații de consiliere de viață ConneXions Classroom.

Cele două femei creează videoclipuri cu sfaturi despre care criticii spun că promovează un stil dur de educație parentală.

Altfel, joi, un judecător a refuzat eliberarea pe cauțiune a lui Franke după ce un detectiv a citat ”gravitatea rănilor celor doi copii ai ei aflați în casă” și i-a spus judecătorului că Departamentul de Servicii pentru Copii și Familii a luat în custodie patru dintre copiii lui Franke. Ofițerul nu a discutat cu ceilalți doi copii ai influencerului.

Citește și: Inculpații din dosarul ”azilul groazei” de la Bărdești (Mureș) rămân în arest preventiv încă 30 de zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel