Data actualizării:
Data publicării:

Influencer britanic, mort "de dragul" postării de conținut. A alunecat de pe un pod

Autor: Andreea Deaconescu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un britanic de 26 de ani a murit după ce a căzut de pe un pod unde intenţiona să facă fotografii pentru reţelele sociale, la aproximativ 100 de kilometri de Madrid, au anunţat luni autorităţile, informează AFP și transmite Agerpres.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, era însoţit de un compatriot de 24 de ani atunci când a căzut de pe podul cu cabluri din Talavera de la Reina, la aproximativ 110 kilometri sud-vest de capitala Spaniei, a indicat primăria localităţii într-un comunicat.

"Din câte am aflat, veniseră la Talavera pentru a escalada podul şi a crea conţinut pentru reţelele sociale, ceea ce a dus la acest rezultat trist şi dezastruos", a declarat responsabila adjunctă cu siguranţa publică din localitate, Macarena Munoz.

Potrivit presei spaniole, ploile abundente căzute la Talavera înainte de accident ar fi putut face podul extrem de alunecos.

Cu cele 152 de cabluri metalice şi priveliştile sale impresionante asupra peisajului din jur, podul din Talavera a atras de mult timp temerari şi creatori de conţinut pentru reţelele sociale, care îl escaladează chiar dacă este oficial interzis să facă acest lucru.

"Am repetat de nenumărate ori că acest lucru nu trebuie făcut sub nicio formă", a subliniat Macarena Munoz, potrivit surselor citate.

***

Fenomenul influencerilor și al provocărilor de pe rețelele sociale s-a extins semnificativ în ultimii ani, oferind tinerilor oportunități de a câștiga vizibilitate și aprecieri. Însă, odată cu aceste provocări vine și riscul de a pune în pericol propria siguranță.

Mulți tineri se aventurează în activități extreme, inspirate de trenduri populare, fără a conștientiza pe deplin consecințele pe termen lung.

Cazul tânărului britanic nu este unic. De-a lungul timpului, au existat numeroase incidente similare în care tinerii și-au pierdut viața sau au suferit răni grave în timp ce încercau să realizeze cascadorii periculoase sau să acceseze locuri interzise.

Dorința de a obține o fotografie spectaculoasă sau un videoclip viral poate întuneca rațiunea și poate împinge oamenii să ignore pericolele evidente. Crearea de conținut pentru rețelele sociale nu ar trebui să se transforme într-un risc pentru viață, iar tinerii ar trebui să înțeleagă că valoarea unei postări nu justifică punerea în pericol a propriei siguranțe sau a celor din jur. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel