Alimente minune care țin inflamația la distanță
Data publicării:
Autor: Simona Tudorache
WhatsApp
femeie frumoasă
femeie frumoasă
Te trezești uneori cu fața umflată? Crezi că inflamația este o adevărată pedeapsă pentru organismul tău? Iată ce te poate ajuta! 

Adesea declanșată de creșterea în greutate, de stres și de starea genetică (dacă aveți eczemă sau Boala Crohn), inflamația cronică poate dura o lungă perioadă de timp și poate fi asociată cu anumite afecțiuni, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, artrita reumatoidă și bolile intestinale. Alimentele pot însă ajuta.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline are un efect antiinflamator asemenea ibuprofenului. Deși trebuie făcute mai multe studii pentru a înțelege impactul uleiului de măsline asupra inflamației, specialiștii cred că o dietă mediteraneeană, care se bazează pe consumul uleiului de măsline, poate fi asociată cu un risc redus pentru boli cardiovasculare și alte afecțiuni cronice inflamatorii.

Ceaiul verde

De-a lungul timpului, corpurile noastre produc radicali liberi (molecule deteriorate care contribuie la întâlnirea cu îmbătrânirea și la apariția bolilor, iar asta din cauza stresului și a dietei sărace. Ceaiul verde conține un antioxidant care ajută la combaterea radicalilor liberi ce cauzează inflamații.

 

Conopida și varza

Broccoli, conopida și varza conțin numeroase fibre. Bacteriile bune din intestinul nostru provin din alimentele bogate în fibre și ajută la combaterea inflamației.

Citește și:


Ceaiul verde, când nu trebuie să-l consumi


Ceaiuri care rezolvă problemele tenului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel