Înfășoară folie de aluminiu în jurul țevilor: vei economisi mulți bani și vei elimina o problemă deranjantă
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Înfășoară folie de aluminiu în jurul țevilor,  vei economisi mulți bani și vei elimina o problemă deranjantă. Sursa foto: freepik.com
Înfășoară folie de aluminiu în jurul țevilor, vei economisi mulți bani și vei elimina o problemă deranjantă. Sursa foto: freepik.com
Menținerea curățeniei în baie și bucătărie este esențială.

Obiectele sanitare trebuie să strălucească și să fie dezinfectate. Dar cum să elimini mirosurile urâte? Ai încercat toate metodele, dar fără vreun rezultat? Nu intra în panică, deoarece există soluții naturale și economice. Iată câteva sfaturi pentru a neutraliza mirosurile urâte din baie și din bucătărie.  

De obicei, mirosurile neplăcute provin din scurgere. În țevi se adună tot fel de deșeuri: reziduuri organice, grăsimi, deșeuri de mâncare și altele. Apa stagnează și lasă depuneri de calcar, sare și alte minerale.

Gata cu cheltuielile: fă-ți propriile produse de curățat vasele și podelele din câteva ingrediente din cămară
 

Nu trebuie să-ți faci griji sau să te grăbești să cumperi tot felul de produse industriale, care pot fi dăunătoare pentru țevi. Ai totul la îndemână pentru a rezolva acest tip de inconvenient.  

În primul rând, trebuie să scoți sifonul de sub chiuvetă,  în care apa poate stagna.  Acolo se depun grăsimile și reziduurile de alimente. Nu ai nevoie de un instalator pentru a scoate sifonul de sub chiuvetă. Pregătește o găleată, o cârpă, mănuși, o cheie reglabilă, precum și produse naturale, cum ar  fi zațul de cafea.

Cultivă levănțică pe pervaz sau balcon. Trucurile grădinarilor pentru ca planta să crească sănătoasă și luxuriantă

După ce ai scos sifonul, ai grijă la apa care va curge!  Acum pune în sifon zațul de cafea și lasă-l să acționeze 15 minute. La final, clătește și reasamblează sifonul. Scurgerea chiuvetei va fi curată. 

 

Trucul care elimină mirosurile neplăcute

 

Acumularea de reziduuri  este, deci, cauza unor astfel de inconveniente. Unele gospodine învelesc țevile de la scurgerea din bucătărie și de la baie cu folie de aluminiu. Un strat de staniol protejează țevile de frig. Prin efectul căldurii, depunerile de grăsime vor rămâne mai solubile și vor trece fără probleme prin sifonul chiuvetei.

Țevile sunt foarte solicitate și se pot înfunda în orice moment. O pietricică, un os mic, niște fire de păr sunt suficiente pentru ca scurgerea să se înfunde. 

Va trebui așadar să pregătești o pastă, folosind produse pe care le folosești zilnic. Pentru asta, amestecă câte o jumătate de pahar de detergent lichid de spălat vase, zaț de cafea și  bicarbonat de sodiu. Amestecă bine până obții un fel de pastă, pe care o vei turna în scurgere.

Un pahar cu apă, pus în cuptorul cu microunde, îți va salva aparatul electrocasnic: un secret pe care nu l-ai știut

Se lasă să acționeze circa 20 de minute, apoi se clătește cu apă. Lichidul de spălat vase va ataca grăsimea, bicarbonatul o va dizolva, iar zațul de cafea va dezinfecta scurgerea și va elimina mirosurile neplăcute.

Pentru ca rezidurile să nu ajungă în țevi, așează în chiuvete filtre mici din plastic sau oțel inoxidabil. Acestea vor reține cea mai mare parte a reziduurilor. Iată cu, poți scăpa, rapid, de mirosurile, folosind produse naturale și economice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel