INEPȚIE cu actele TUTUROR românilor. Vâlcu: Se întâmplă de 30 ani și nimeni nu face nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Jurnalistul Val Vâlcu a atras atenţia, într-un dialog cu liberalul Vlad Nistor, asupra unei aberaţii pe care nimeni, în ultimii 30 de ani, nu s-a gândit să o elimine, o dată pentru totdeauna, din stufosul sistem birocratic românesc, acolo unde pentru orice vrei să faci ai nevoie de dosar cu şină şi "n" copii de pe tot felul de acte.

"La intrarea într-o facultate, trebuie să alcătuieşti un dosar cu două copii de pe diploma de BAC, copie după certificatul de naştere – că poate nu te-ai născut, faci o surpriză învăţământului românesc – tot felul, vreo 6-7 copii. Care e bomba? Trebuie să mai depui un dosar şi la sfârşitul facultăţii. Aceeaşi persoană care avea, în urmă cu trei ani, o copie de pe diploma de BAC, etc... trebuie să le mai ducă o dată pentru dosarul de finalizare a studiilor.

Dacă rămâne în mediul universitar, asistent, aceleaşi acte trebuie să le mai aducă o dată. Dacă cumva devine şef de lucrări, le mai aduce încă o dată.

Pădurile care cad secerate pentru copia certificatului de naştere, fără de care nu ai fi avut buletin. Atunci verifică acest act o singură dată, atunci când îşi face omul buletinul. După aia e clar că are acest document în regulă, atât timp cât are o carte de identitate. De ce nu vine unul să spună: ’de mâine, la Poliţia Română care te ştie de când te-ai născut, ţi-a dat şapte cărţi de identitate până acum, nu se mai cere copie de pe certificatul de naştere’. Te duci cu buletinul vechi, îl primeşti pe cel nou", atrage atenţia Val Vâlcu.   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel