Data publicării:

Inele de calamar pane. Rețeta zilei

Autor: Ema Apostu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Inelele de calamar pane te duc cu gândul la o vacanță în Grecia? Mai ai puțin de așteptat. Însă, până atunci, poți aduce parfumul tărâmurilor elene chiar la tine acasă, în bucătărie.

Ingrediente

250 g calamar
100 ml lapte sau bere
1 ou
80 g făină
zeama stoarsă de la o lămâie
ulei pentru prăjit
sare după gust

Cum se prepară

Dacă ai găsit inele de calamar congelate, lasă-le să se dezgheţe câteva minute, după ce le-ai trecut printr-un jet de apă rece. Dacă ai cumpărat calamar proaspăt, curăţă-l bine şi feliază-l de grosimea unui deget, potrivit atlasculinar.ro. Dă inelelor un praf de sare şi stoarce peste ele zeamă de lămâie. Pune uleiul la încins.

Bate bine oul cu laptele şi vreo cinci linguri de făină (din cantiatea totală), cât să obţii un aluat mai gros decât cel de clătite. În această etapă, poți înlocui laptele cu bere, în funcție de gustul pe care vrei să-l obții. Trece fiecare inel mai întâi prin făina rămasă, apoi prin aluat şi pune-l la prăjit. Rondelele se rumenesc câteva minute pe fiecare parte, cât să capete o culoare frumoasă, aurie.

Poți servi inelele de calamar pe un pat de salată verde cu felii de lămâie deasupra și un sos pe bază de usturoi.

BONUS: Tentacule de calamar la grătar

Ingrediente

600 gr tentacule de calamar
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
1 linguriţă boia

Dressing

3 linguri ulei de măsline
1 linguriţă boia
1 buc lămâi
după gust sare
praf de piper
1 linguriţă oregano

Cum se prepară

Calamarul se spală şi i se elimină pielea, trăgând de ea, în jos. Am observat că nu toată lumea elimina pieliţa de pe tentacule, însă eu am preferat aşa. Se separă fiecare tentacul şi se taie în jumătate dacă este prea lung, scrie gatesc.ro. Asezonăm cu ulei de măsline, sare, piper şi boia. Ţinem 30 de minute la frigider.

Punem grill-ul la încins şi gătim calamarul pe toate părţile, circa 7-10 minute, pe fiecare parte, nu mai mult ca să nu devină tare.  Se scoate într-un recipient curat.

Preparăm dressing-ul: într-un bol mixăm uleiul de măsline cu sucul de lămâie, oregano, sare, piper şi boia. Punem această emulsie peste calamarul gătit şi amestecăm, astfel încât să fie acoeprita fiecare bucăţică. 

- Image by topntp26 on Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel